Fidron is een particulier onderzoeksbureau en gespecialiseerd in het opsporen, innemen en veiligstellen van onderpanden in opdracht van financierings-, lease- en verhuurmaatschappijen. Daarnaast verricht Fidron talrijke onderzoeken op het gebied van diefstal en incasso. De hoofdfocus van Fidron richt zich op de automotive branche, waarvoor zij door heel Nederland actief zijn. Fidron is één van de buren en inmiddels al 10 jaar klant van Synlogic. In de loop der jaren zijn zij gegroeid van een on-premises server en papieren planningssysteem, naar een toekomstgerichte IT-omgeving in de Cloud met o.a. dashboards in PowerBI en PowerApps.

 

Snel gegroeid

“In de afgelopen twee jaar is zowel het team als de opdrachtenstroom van Fidron flink gegroeid. Voorheen werkten wij met zes werknemers en gebruikten we fysieke dossiers. Verandering in de markt, groei van het bedrijf en optimalisering van de processen vroegen om beter inzicht in de planning en de betreffende locaties. Daarnaast wensten wij de fysieke dossiers te beperken en te digitaliseren. Samengebonden in één vraag stapte ik naar Synlogic”, aldus Wilroy van Dijk, Particulier onderzoeker bij Fidron.

 

PowerBI

De huidige IT-omgeving biedt Fidron overzicht, inzicht en sturingsinformatie voor het management. “Zodra wij een nieuw dossier ontvangen, wordt dit direct in behandeling genomen. Onze gespecialiseerde deskresearch professionals verrichten het eerste onderzoek en brengen een behandelplan in kaart. Door onze toegang tot diverse databases kunnen we vanaf kantoor al veel onderzoeken. Toch is een locatiebezoek een veelvoorkomend ingezet middel”, aldus Wilroy.

Fidron over Synlogic

Aangezien Fidron voorheen geen inzicht had in de status van de dossiers, ontwikkelden de Azure DevOps mannen van Synlogic in PowerBI een overzichtelijke landkaart met diverse categorieën. Naast een dossiernummer, behandelaar, opdrachtgever- en debiteurnaam is hierdoor direct inzichtelijk op welke dossiers actie ondernomen moet worden. Door de koppeling met RouteXL en Google Maps plus het selecteren van één of meerdere dossiercategorieën en/of stippen op de kaart, wordt met één muisklik een dagplanning en route inzichtelijk. Dat zorgt niet alleen voor een kortere doorlooptijd van dossiers, maar ook voor sneller resultaat en nog meer kwaliteit.

 

"Door de combinatie van RouteXL en PowerBI hebben wij perfect
inzicht in wat open staat en rijden we een stuk minder heen en weer.
In de toekomst wensen we inzicht in de livelocatie van onze medewerker(s). Niet om ze te kunnen volgen, maar om snel
te kunnen schakelen bij spoedklussen of nieuwe dossiers."

Wilroy van Dijk, Fidron

 

Managementdata

Jan Gerrit Elzinga (één van de Azure DevOps specialisten van Synlogic en betrokken bij de IT-projecten binnen Fidron) vertelt enthousiast: “Toen binnen Fidron de mogelijkheden eenmaal ontdekt waren, wensten ze ook graag inzicht in managementdata door middel van PowerBI. Zo kregen zij inzicht in statistieken, omzetten per team, klant, werkzaamheden en maanden”. Wilroy vult hem aan: “Dat bracht ons niet alleen meer inzicht, maar gaf ook handvatten om met onze opdrachtgevers over te spreken. Bovendien geeft het onszelf focus op de juiste werkzaamheden”.

 

PowerApps

Met de enthousiaste blik van Wilroy en zijn collega’s werd vervolgens naar de mogelijkheden van PowerApps gekeken. “De buitendienst wordt door onze binnendienst medewerkers ingepland, maar hebben zo af en toe bijzonderheden waar rekening mee gehouden moet worden. Een tandarts afspraak, vrije dag of het volgen van een training bijvoorbeeld. Hoe meer overzicht wij kregen, hoe groter de wens werd om ook hier beter inzicht in te krijgen. De mannen van Synlogic ontwikkelde een PowerApp waarin eenieder van ons, via smartphone, laptop of desktop heel gemakkelijk dit soort afspraken kan noteren. Zo zijn we allemaal op de hoogte en kan er rekening mee gehouden worden. Dankzij Synlogic zijn wij gegroeid in opdrachten en omzet, maar niet in personeel”, sluit Wilroy af.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met jou mee!

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV