Waarschuwing voor een explosieve uitbraak van het CryptoVirus.

Waarschuwing voor een explosieve uitbraak van het CryptoVirus.

Hoe word je geïnfecteerd door een CryptoVirus?

Vaak wordt een computer geïnfecteerd door het openen van een bijlage uit een e-mail of door het klikken op een link in het e-mailbericht. Internetcriminelen sturen deze e-mails en laten ze lijken of deze afkomstig is van bekende organisaties. Denk aan de KPN, PostNL en Ziggo, maar er worden ook berichten gestuurd uit naam van incasso-organisaties en banken.

Hoe kan je problemen voorkomen?

Door de wijze waarop Ransomeware wordt verspreid is het zeer lastig tegen te gaan. Maar er zijn een aantal zaken die je kan regelen om de kans op infectie te verkleinen:

 • Zorg dat de computer en software up-to-date is. Niet alleen het Windows besturingssysteem, maar ook alle andere software moet je up-to-date houden.
 • Installeer goede antivirus software en een firewall om het netwerk te beschermen.
 • Denk goed na voordat je een bijlage uit een e-mail opent of op een link klikt. Controleer of de afzender bekend is en of het logisch is dat je deze e-mail ontvangt. Ben je geen klant van de KPN dan is het niet logisch dat zij je een e-mail sturen. Incasso-organisatie nemen meestal schriftelijk contact op en niet per e-mail. En een bank mailt je niet om te vragen of je jouw pincode op nieuw wil instellen. Wees dus alert.
 • Zorg dat je dagelijks een goede back-up hebt van al je data. Mocht je onverhoopt toch door Ransomeware worden besmet dan kan de data uit de back-up worden hersteld.
 • Breid de beveiliging van Office 365 uit met Advanced Threat Protection. Deze extra beveiligingsmaatregel controleert alle bijlages en verwijzingen naar websites in e-mailberichten. Deze worden automatische in een beveiligde omgeving geopend waardoor de computer geen gevaar loopt op infectie.

Wat kan Synlogic voor je doen?

Synlogic helpt je om deze zaken te regelen. Veelal geautomatiseerd. Via ons 24×7 Beheer zorgen we dat computers en servers zo goed mogelijk beschermt zijn. 24×7 Beheer zorgt o.a. voor:

 • Geautomatiseerd updaten van Windows en andere software.
 • Goede antivirus software die door ons wordt gecontroleerd en automatisch up-to-date wordt gehouden.
  24×7 controle op de werking van de computer door geautomatiseerde checks (Wordt de computer niet te traag?
 • Loopt de harde schijf niet vol? Is er een virus gevonden?). Bij vermeende problemen schieten onze collega’s op de helpdesk pro-actief te hulp en nemen zij contact met je op.
 • Verbeterde beveiliging en controle op de werking van de back-up.

Leveren van de licentie voor Advanced Threat Protection en implementatie van de extra beveiligingsmaatregelen.

Met 24×7 Online back-up zorgen we ervoor dat jouw data altijd veilig is en dat je in geval van dataverlies kan beschikken over de data uit de laatste back-up. En dat volledige geautomatiseerd.

Synlogic helpt je om jouw computer en netwerk zo goed mogelijk te beschermen. Neem contact met ons op om te voorkomen dat jij de dupe wordt van Ransomeware en om de mogelijkheden voor jouw bedrijf door te nemen.

Voorbeelden van mailtjes met CryptoVirus

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV