Uitbraak van WannaCry/Wana Decryptor ransomware zorgt voor veel problemen

Uitbraak van WannaCry/Wana Decryptor 2.0 ransomware zorgt voor veel problemen

De ransomware met de naam WannaCry/Wana Decryptor 2.0 werd vrijdag 12 mei j.l. voor het eerst actief. Het besmette onder meer Britse ziekenhuizen. Wereldwijd zijn duizenden computernetwerken besmet geraakt met de ransomware, waarbij gevraagd wordt om 300 dollar te betalen. Microsoft heeft een patch uitgebracht voor kwetsbare systemen.

Door het cryptovirus werden tienduizenden computers gegijzeld, wat tot veel problemen leidde. Inmiddels lijkt de aanval te zijn gestopt, maar voorzichtigheid blijft geboden.

Wat kan je doen tegen infectie ransomware??

Wees vooral alert op de juistheid van e-mailberichten. Vaak worden systemen geïnfecteerd met ransomware door het gebruik van e-mailberichten. In deze berichten is bijlage of verwijzing (linkje) naar een website aanwezig die het systeem infecteert.

Zorg ook dat de computersystemen up-to-date zijn. Voer de Windows updates uit op de computer en update aanwezige software. Controleer of de uitgebrachte patch geïnstalleerd is.

Synlogic biedt Synlogic Beveiliging als extra bescherming voor Office 365. Dit helpt je ook om de e-mailberichten tegen te gaan, maar voorzichtigheid en alertheid blijft belangrijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV