Synlogic Intelligent Business 2020:
een terugblik op een inspirerende middag

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

Op donderdag 14 november 2019 organiseerden wij in ons nieuwe bedrijfspand het kennisevenement Synlogic Intelligent Business 2020. Tijdens deze middag stond het voeden van kennis door presentaties van onze relaties centraal. Op deze manier hoopten wij de deelnemers te ondersteunen en inspireren om hun doelen voor 2020 vorm te geven. We kijken terug op een erg geslaagd evenement met waardevolle presentaties, leuke gesprekken en een hoop inspiratie voor intelligente ontwikkelingen. 

 

Intelligent Business

Automatisering, security, big data en PowerBI: het zijn stuk voor stuk termen waar je vast al eens van gehoord hebt, maar wellicht heb jij er nog niet over nagedacht wat dit voor jouw bedrijf zou kunnen betekenen. Misschien omdat de aanpak (te) ingrijpend of veelomvattend is, maar het kan ook zijn dat je simpelweg geen directe aanleiding ziet. Intelligent Business is een samenvattende term die goed aansluit op elk van deze items en richt zich op de inzet van slimme systemen, waardoor jij eenvoudig meer waarde uit jouw eigen organisatie kunt halen.

In het openingswoord refereerde Marthijn van den Heuvel (directeur Synlogic) aan de bestaansreden van Synlogic: "Wij zijn er om jouw doelen te verwezenlijken. Dat doen wij door het verbinden van een ieders ambitie aan technologische ontwikkelingen. Intelligent Business is volgens ons het begrijpelijk maken van de technologie waar wij dagelijks mee te maken hebben. Het gaat om iets weten, ergens kennis van hebben en op de hoogte zijn van de mogelijkheden. De 'O' in ons logo symboliseert de knop die wij bij onze relaties indrukken. Zo maken wij hen bewust van de mogelijkheden binnen IT die wij graag met hen bespreken. Onze liefde en passie voor het vak vind je terug in de kleuren die in de 'O' verwerkt zijn".

 

Relaties aan het woord

Vervolgens gaven Zes op Maat, Fidron, Workspace 365, Van Bruggen Adviesgroep, Bencom Group en Microsoft elk een waardevolle invulling aan hun gedeelte van deze inspiratiemiddag. In de pauze werden geïnteresseerden bijgepraat over de ontwikkelde PowerApps en PowerBI oplossingen en toonde Workspace 365 de mogelijkheden van Synlogic Connect: één dashboard dat zich aanpast aan de gebruiker en zijn/haar apparaat.

 

Zes op Maat

Stichting Zes op Maat biedt begeleiding op maat, gericht op het vergroten of ondersteunen van de zelfredzaamheid van de cliënt. Gerlinda van Noorel blikte in een paneldiscussie met Hindrik Jonker (operationeel manager bij Synlogic) terug op de geautomatiseerde en snelle uitrol van apparaten met borging van het beleid. Aan de hand van onderstaande tijdlijn werd het doorlopen traject besproken, waarna Hindrik de techniek achter het automatisch installeren van de laptops uitlichtte.

Tijdlijn Zes op Maat

Fidron

Fidron is een particulier onderzoeksbureau en gespecialiseerd in het opsporen, innemen en veiligstellen van onderpanden in opdracht van banken, financierings-, lease- en verhuurmaatschappijen. Ook verrichten zij talrijke onderzoeken op het gebied van diefstal en incasso. In zijn presentatie legde Wilroy van Dijk uit dat Fidron door de toename van opdrachtenstroom de afgelopen twee jaar geen overzicht meer had in alle lopende en nieuwe dossiers. De toekomstgerichte IT met o.a. dashboards in PowerBI en procesontwikkeling in PowerApps biedt Fidron overzicht, inzicht en sturingsinformatie voor het management.

 

Workspace 365

Synlogic biedt in samenwerking met Workspace Synlogic Connect. Hiermee combineren wij alle applicaties, informatie, intranet en documentopslag in één digitale werkplek voor jouw organisatie. Zo heb jij de mogelijkheid om via één webbrowser al jouw applicaties direct beschikbaar en toegankelijk te maken. Gijs van Hees nam de deelnemers mee in de filosofie van Workspace: het vereenvoudigen van werken en zorgde voor een leuke dynamiek door middel van verschillende stellingen.

 

"De presentaties van de diverse relaties van Synlogic boden veel inspiratie om eens naar onze eigen processen te kijken.
Wat kunnen we verbeteren en wat kan er efficiënter? Het biedt stof tot nadenken."

Deelnemer Synlogic Intelligent Businesss 2020

 

Van Bruggen Adviesgroep

De dienstverlening van de Van Bruggen Adviesgroep wordt in de loop der jaren steeds meer online en op afstand aan de klant aangeboden. Maar hoe zorg je ervoor dat de klant de deur uitgaat met meer dan enkel een hypotheek? Om op een attente wijze op de vraag van de klant in te kunnen spelen bleek inzicht in data van groot belang. Welke systemen zijn daarvoor nodig en hoe zorg je voor de onderlinge koppeling? Jaco de Hoog legde uit hoe je door middel van aandacht op de juiste momenten onderdeel wordt van het leven van je kant.

 

Bencom Group

De hosting oplossing die de Bencom Group (o.a. bekend van Gaslicht.com) gebruikte bood onvoldoende stabiliteit en doorgroeimogelijkheden. In het voorjaar van 2019 heeft Synlogic de oude private Cloud omgeving verhuisd naar de Microsoft Public Cloud. In één nacht zijn er 56 servers gemigreerd naar Microsoft Azure, waardoor Bencom nu schaalbaar én snel kan inspelen op de consumentenbehoefte in heel Europa. Thomas Meedema en Sjoerd Heidinga vertelden over de IT-reis van Bencom: van een IKEA Lundia rek naar de Cloud.

 

Microsoft

Als Microsoft Gold Partner biedt Synlogic naast haar moderne werkplek de mogelijkheid om over te stappen naar de Microsoft Cloud. Met het Azure-platform van Microsoft schakel je zelf snel en veilig door naar een hoger level van innoveren en ontwikkelen. Zo krijg je de tools in handen om maximale beschikbaarheid te realiseren, veiligheid te vergroten en jouw IT-omgeving mee te laten bewegen met de gewenste performance. Maar… wat kost dat nou eigenlijk? Jan van der Elst besprak de acht principes van Cloud adoptie en de daarbij behorende prijs mogelijkheden.

 

Bakker Wim

Afsluitend bedanken we nog graag internetbakker Wim die deze middag een heerlijke lunch en zoete lekkernij verzorgde. Bakker Wim behoort tevens tot de relaties van Synlogic en verzorgd iedere vrijdag een heerlijke lunch voor het team van Synlogic. Speciaal voor deze bestellingen ontwikkelden de DevOps mannen van Synlogic de PowerApp: PowerWim. Een applicatie waar, zonder tussenkomst van personen, een broodje op ieder gewenst moment in te geven is en waarmee Synlogic wekelijks een mooie tijdwinst behaald!

Heb je de inspiratie middag helaas niet kunnen bijwonen of kijk je graag nog eens de slides terug? Je kunt ze hier downloaden. Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV