Sneller groeien met een optimale Cloud omgeving

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

Met de startup revolutie van de afgelopen jaren zijn de kansen groot dat je zelf ondernemer bent of dat je iemand kent die dit wel is. Of ze allemaal even succesvol zijn geworden is de vraag maar één ding is zeker: het is een interessante tijd om ondernemer te zijn. De competitie is groter dan ooit. Dit is ook terug te zien in het aantal startups dat falen. Ongeveer 20% van de startups sluiten binnen een jaar, aan de andere kant zijn er ook veel mogelijkheden om nieuwe markten te betreden met nieuwe innovatieve product en of diensten.
Dit is mede mogelijk gemaakt door technologieën zoals Cloud computing. Hierdoor kan het MKB eenvoudige en efficiënter te werk gaan op alle gebieden. Deze innovatie zorgt ervoor dat er een snellere groei mogelijk is en dit is ook terug te zien aan de cijfers: “78% van het MKB zal in 2020 haar IT-infrastructuren in de Cloud beheren.” werd onderzocht door Cybersecurity bedrijf Kaspersky Lab. (lees hier het volledige onderzoek)

Het nieuwe werken is het betere werken

Ongeveer 45% van de MKB laten medewerkers buiten kantoor werken, dit laat goed zien hoe heersend deze trend is geworden. Plaatsen zoals thuis, in een publieke plaats zoals een café of tijdens het reizen. Door de mogelijkheden die Cloud biedt om dit te bewerkstelligen wordt de productiviteit verhoogd, de moraal van de medewerkers krijgt een boost en Mkb’ers maximaliseren hun mogelijkheden.

Snel groeien kan zorgen voor pijn

Naast de kansen die Mkb’ers krijgen zijn er ook bepaalde veiligheidsrisico’s die deze groei met zich meebrengt. De ‘groeipijn’ van het MKB zit in het feit dat als IT niet meegroeit dit voor veel risico’s kan zorgen. In de eerdere jaren werd het thema veiligheid vaak doorgeschoven op de agenda en uitgesteld. De prioriteit ligt voornamelijk op groei en omzet, en daar kan niemand ongelijk in geven!
Door het constant verhogen van de workloads en het integreren in andere systemen bij het ontwikkelen van het bedrijf wordt de kwetsbaarheid op het gebied van veiligheid ongemerkt steeds groter tot het moment dat het pas aan het licht komt als het mis is gegaan.

Blijven de klachten onbehandeld?

66% van de bedrijven ziet het beheren van hun IT-infrastructuur als een grote uitdaging. Deze ‘groeipijn’ brengt vragen met zich mee wat uiteindelijk leidt tot een omkeerpunt waar ondernemers zich afvragen. “Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor de IT-veiligheid?” “Hoe kunnen we onze IT efficiënter beheren geleidelijk met onze groei?” “Hoe blijven we veilig zonder dat het onze groei beïnvloedt?”
Deze vragen maken onderdeel uit van die ‘groeipijn’ en zijn bij alle groeiende MKB-bedrijven merkbaar. Vooral het MKB met minder dan 50 medewerkers maakt zich zorgen over deze vraagstukken omdat ze geen duidelijk inzicht hebben in wie er nou verantwoordelijk is voor de bescherming van data. Daarom is het uitbesteden van de Cloud met het gebruik van een expert voor een optimale Cloud omgeving een trend die steeds meer terugkomt.

Zorg dat de onnodige pijn wordt aangepakt!

Samenvattend wordt het uitbesteden van je ICT steeds belangrijker, zo ook voor je bedrijfsstrategie. Deze fase zal zorgen voor een snelle capaciteit, kunnen uitbreiden en toegang tot kennis die hiervoor nooit voorhanden lag. Ten slotte zorgt het ervoor dat alles beter kan worden afgestemd op de behoefte die medewerkers graag willen.

Wil je meer weten hoe je deze ‘groeipijn’ kan stillen en juist door te blijven groeien?

Neem contact op met onze specialisten via info@synlogic.nl  of 038 454 2260.
Voor meer informatie over onze werkwijze om jouw groei te kunnen bevorderen kun je hieronder onze whitepaper downloaden.

Download brochure: Cloud Health Scan

Een van onze collega's neemt binnenkort contact op om eventuele vragen te beantwoorden.
=
Automatisering Azure

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV