Real life case - Overstappen naar e-mail en bestanden in de cloud

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

"Het grootste probleem was misschien wel dat de agenda niet synchroniseerde met mijn Outlook agenda, op een of andere manier kregen ze dat niet aan de praat. Dan heb ik het niet eens gehad over het aantal SPAM mailtjes die we dagelijks ontvingen, er kwam geen eind aan.", aldus Jeroen.

Jeroen is een van onze klanten in de zakelijke dienstverlening en overgestapt van een eigen mailserver en bestanden op een eigen server naar Microsoft 365. Lees hier zijn ervaring?

Waarom onze eigen mailserver en bestanden lokaal niet meer werkte?

Voor we met Synlogic spraken hadden we onze eigen mailserver en stonden onze documenten op een server op kantoor. Vooral in deze tijd met het thuiswerken was het voor ons erg lastig om deze vanaf afstand te benaderen. Bestanden werden gedeeld via alternatieve methodes waardoor ik geen zicht en controle meer had op deze belangrijke data. Een groot probleem was dat we de laatste tijd de back-up veel nodig hebben gehad. Documenten werden namelijk overschreven, omdat deze hiernaartoe werden gesleept vanuit bijv. de e-mail. Samenwerken in deze documenten ging kort gezegd NIET.

"En je kent het wel, er komt een nieuwe collega bij waarvoor e-mail geregeld moet worden. Het instellen hiervan gaat moeizaam, of de licenties op de mailserver zijn niet toereikend. Hoe dan ook het was altijd een gedoe. Nog los van alle SPAM die we kregen.". Gewoon gedoe!

Eenvoudig en veilig overstappen

De keuze was uiteindelijk eenvoudig, Synlogic Cloud Starter. Geen investering in een nieuwe mailserver, maar volledig Online in een veilige, schaalbare en flexibele Microsoft omgeving. Synlogic heeft deze omgeving voor ons opgebouwd in de cloud en op de achtergrond werden onze postvakken en documenten overgezet zonder dat wij hier enig hinder van ondervonden.

Wel maakte ik me zorgen of ik straks al mijn e-mail en gegevens nog kon terugvinden, en of er niets verloren ging. Maar die zorg werd al snel weggenomen toen ik een kijkje kon nemen in mijn nieuwe cloud omgeving. Van te voren kregen we netjes uitleg over het instellen van de beveiliging en op een gepland moment nam Synlogic contact met ons op om te assisteren met het instellen van onze laptops en computers.

Een ander groot voordeel is de optimale beveiliging,  vertelt Jeroen. Eerder was het mogelijk om met alleen een wachtwoord in te loggen op onze e-mailserver, maar vanaf nu is multifactor authentication een minimale vereiste. Je weet wel, een appje op je telefoon om te bevestigen dat jij inderdaad degene bent wie je zegt dat je bent.

Beveiliging ... helemaal top!

Nu we in de cloud zitten met onze e-mail en documenten zijn de voordelen ongekend. We ontvangen we geen SPAM meer! De beveiliging is top geregeld en het instellen van Outlook op mijn mobiel is nog nooit zo eenvoudig gegaan. Maar de grootste verrassing was misschien wel het live kunnen samenwerken in documenten, wat biedt dit een uitkomst. Ik zie ook echt waar mijn collega in het document aan het werk is en de gegevens veranderen op mijn scherm. Documenten hoeven niet meer te worden gedeeld of te worden gemaild. We werken vanuit een locatie. In de cloud! Of ik nou op kantoor zit, thuis of op mijn mobiel, het werkt altijd en overal! Met dank aan Synlogic.

Wil jij ook over naar Microsoft 365 om eenvoudiger en veiliger te kunnen samen werken? Neem gerust contact op met een van onze Customer Innovation Managers. Zij vertellen je graag hoe je eenvoudig en veilig kan overstappen. 

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV