Optimalisatie van werkprocessen door inzet PowerApps

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

PowerApps is een inmiddels steeds bekendere dienst van Microsoft die je in staat stelt om applicaties te ontwikkelen voor gebruik via laptop, desktop, tablet en smartphone. In PowerApps kun je een eenvoudige maar overzichtelijke applicatie ontwikkelen die gegevens toont vanuit in SharePoint opgeslagen bestanden als Excel of Access. PowerApps slaat zelf geen nieuwe data op, maar biedt een aantrekkelijke interface die de productiviteit van medewerkers verhoogt en tegelijkertijd voor meer inzicht in zakelijke gegevens zorgt.

 

Sneller vernieuwen

Het vereenvoudigen van tijdrovende processen verhoogt niet alleen efficiëntie, maar zorgt bovendien voor standaardisatie waardoor administratieve fouten worden weggenomen. Het digitaliseren van processen en vervangen van Excel of Access bestanden stelt je daarnaast beter in staat om gegevens volgens AVG/GDPR-richtlijnen te beschermen.

De diverse uitbreidingsmogelijkheden die PowerApps aanbiedt, maken het voor mij en mijn collega’s mogelijk een applicatie te ontwikkelen naar de wens van iedere klant. Microsoft verwoordt dit mooi met de zin: “Waar andere app-platforms stoppen, gaat PowerApps door”. Door het bieden van een platform voor het creëren en uitvoeren van een applicatie, beschikken wij als Microsoft Gold Partner over de mogelijkheden om snel applicaties te ontwikkelen.

 

Van Excel sheet naar PowerApps

Een mooi voorbeeld daarvan is de PowerApps applicatie die ik heb mogen ontwikkelen voor Trivium advies. Uit één van de informele sessies die mijn collega Hindrik Jonker met hen had bleek dat zij gebruik maakten van gestandaardiseerde Excel sheets voor de behandel- en urenverantwoording per cliënt. Daarnaast maakten zij gebruik van Snelstart voor de financiële afhandeling.

In PowerApps heb ik een eenvoudige, maar overzichtelijke applicatie voor hen ontwikkeld. Hierdoor krijgen zij snel inzicht in alle lopende dossiers en uitgevoerde activiteiten die verantwoord dienen te worden. Het bespaart de adviseurs van Trivium advies veel administratieve handelingen, waardoor er meer tijd en focus ligt op de ondersteuning van cliënten. Ook biedt de applicatie een overzicht van de productiviteit van alle medewerkers aan de directie van Trivium advies.

PowerApp Trivium advies

 

Procesverbetering

Naast applicaties voor klanten bouwen mijn collega’s en ik aan de productiviteit van onze eigen processen. Zo ontwikkelen we op het moment van schrijven een koppeling tussen diverse applicaties die wij intern gebruiken. Maar ook team gerelateerde vraagstukken lossen we met PowerApps op, zoals onze eigen ‘PowerWim’. Een applicatie waar iedere collega op vrijdagochtend, vanaf een smartphone of vanuit onze Teams site, zijn of haar brood- en belegkeuze voor de gezamenlijke lunch door kan geven. Vervolgens wordt met één druk op de knop de bestelling gebundeld doorgegeven aan (je raadt het vast al...) Bakker Wim. Het resultaat? Geen lijstje, mailtjes, Whatsappjes of telefoontjes meer voor onze managementassistente en overzicht voor Bakker Wim.

Benieuwd naar alle mogelijkheden van Microsoft PowerApps? Tijdens onze praktische workshop bouw je een kleine app om je kennis te laten maken met de mogelijkheden van PowerApps. Een bedrijfsproces simpel automatiseren met een app is immers dichterbij dan je denkt!

Deze blog is geschreven door DevOps ontwikkelaar Jan Gerrit Elzinga. Mocht je naar aanleiding van deze blog benieuwd zijn naar de PowerApps mogelijkheden voor jouw organisatie of vragen hebben, neem dan gerust contact op met Jan Gerrit. Hij helpt je graag verder!

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV