On(aan)tastbare veiligheid

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

Aan veiligheid hebben we nooit genoeg, thuis niet en op het werk ook niet. We zoeken altijd naar manieren om onze bezittingen en vooral onze data te beschermen. Want hoe voorkom je dat een onbekende inlogt op de omgeving van jouw onderneming? En hoe scherm je gevoelige documenten af? Gelukkig bestaan hier oplossingen voor, maar de cloud wordt als oplossing vaak over het hoofd gezien. Dat is jammer, want je kunt de cloud uitstekend gebruiken om jouw omgeving beter te beveiligen.

Dubbele beveiliging

Wanneer jouw inloggegevens in verkeerde handen vallen, is het voor kwaadwillenden vrij spel. Dit kun je voorkomen met Multi-Factor Authenticatie. Want naast realtime bewaking, beschermt deze oplossing jouw data met een extra veilige aanmeldprocedure. Wanneer je wilt inloggen dien je namelijk, naast het invoeren van jouw gebruikelijke wachtwoord, je identiteit nogmaals te verifiëren. Dit doe je door bijvoorbeeld een code in te voeren die je op je telefoon ontvangt door middel van een sms, telefoongesprek of pop-up in een speciale app. Op deze manier is het aanmelden met enkel de inloggegevens niet meer voldoende en hou je onbekenden met jouw wachtwoord buiten de deur.

Bescherming door classificatie

Met de cloud kun je documenten en email makkelijker classificeren, labelen en dus ook beveiligen. Door bestanden te voorzien van labels als vertrouwelijk of publiek, komt niemand meer bij informatie die niet voor hem bestemd is. Zo kun je zorgen dat een administratiemedewerker geen toegang heeft tot PZ documenten. Of misschien kan hij die documenten wel inzien, maar niet mailen of printen. Dat bepaal jij, jouw beheerder of je laat het automatisch door de cloud bepalen. Wanneer je namelijk een sofinummer intypt, begrijpt de cloud dat het om persoonlijke gegevens gaat en wordt het document automatisch een vertrouwelijk label voorzien.

Controle over accounts

Met de cloud kun je gemakkelijk documenten en accounts blokkeren. Dit kan van pas komen bij het ontslag van werknemers. Het is slechts een kwestie van het vinkje bij disabled zetten en de toegang tot de account wordt geblokkeerd. Maar de controle van de cloud gaat verder dan dat, ook lokale bestanden worden beschermd. Het kan namelijk zo zijn dat een ex-werknemer bestanden lokaal op zijn eigen laptop heeft opgeslagen. Wanneer hij zo’n bestand probeert te openen wordt dit door de cloud geregistreerd en verdwijnt het bestand van de laptop. Zo hou jij altijd de controle over de bestanden van jouw onderneming, waar deze zich ook bevinden.

Voldoen aan wetgeving

Je kunt de cloud inzetten om de data van jouw onderneming te beschermen tegen inbreuk van buitenaf. En dit is met de nieuwe privacywetgeving in aantocht een fijne gedachte. Want ook al maak jij je nu geen zorgen om beveiliging, vanaf volgend jaar mei gelden er nieuwe spelregels. Er wordt dan van iedere ondernemer verwacht om alles te doen wat er in zijn macht ligt, om persoonsgevoelige data te beschermen. De hierboven beschreven methoden zullen je hier zeker bij helpen.

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV