Reactie Microsofts op zorgen rondom privacy Windows 10

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt dat Microsoft in strijd met de wet handelt. Het Amerikaanse softwarehuis verwerkt via Windows 10 illegaal gegevens van mensen die dit besturingsprogramma op hun computer hebben geïnstalleerd.

Op 13 oktober 2017 heeft Privacy Officer Marisa Rogers geageerd op dit standpunt van de AP:


Ons doel is om gebruikers van Windows de prettigste, meest betrouwbare en kwalitatief hoogstaande gebruikservaring ooit te bieden. Windows verzamelt gegevens zodat we zo goed mogelijk kunnen inspelen op je persoonlijke behoeften en interesses. Wij werken er doorlopend aan om met jou als gebruiker en andere belanghebbenden de Windows privacy-ervaring te verbeteren om aan onze privacy principes te voldoen en je vertrouwen te bieden in onze producten en diensten. Dit is een continue dialoog die onze toekomst zal vormgeven.

Vandaag presenteerde de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) haar rapport over de naleving van de Nederlandse privacywetgeving in Windows 10 Home en Pro. In het rapport geeft de AP aan dat Microsoft haar klanten meer informatie moet geven over de gegevens die worden verzameld en hoe die worden gebruikt, zodat gebruikers beter geïnformeerde keuzes kunnen maken.

Ik wil dat gebruikers van Windows 10 Home en Pro weten dat het onze hoogste prioriteit heeft om deze producten volledig aan de Nederlandse wet te laten voldoen.

Sinds de lancering van Windows 10 luistert Microsoft continu naar de feedback van onze klanten en gebruikers, en werken we samen met toezichthouders over de gehele wereld. Op basis daarvan hebben we verbeteringen doorgevoerd om er zeker van te zijn dat alle versies van Windows 10 op het gebied van privacy aan de behoeften en verwachtingen van onze klanten voldoen. Zo hebben we bijvoorbeeld samengewerkt met de Zwitserse en Franse toezichthouders en hun bevindingen toegepast, wat heeft geleid tot verbeterde privacy-instellingen in Windows 10 Home en Pro, en tot een positieve beoordeling van deze veranderingen door beide autoriteiten.

Afgelopen jaar hebben we in Windows 10 een nieuw privacy dashboard gelanceerd, net als enkele nieuwe privacy instellingen, om onze gebruikers heldere keuzes en laagdrempelige opties te bieden. Volgende week komen er bovendien nog meer verbeteringen op het gebied van privacy beschikbaar in de Fall Creators Update.

We verwelkomen de mogelijkheid om te blijven samenwerken met de AP ten aanzien van haar observaties over Windows 10 Home en Pro en zullen in nauwe afstemming met de toezichthouder gepaste oplossingen vinden.

 

We hebben een aantal specifieke zorgen met de AP gedeeld over de juistheid van enkele van haar bevindingen en conclusies. Een samenvatting van deze punten, waarvan wij vinden dat die niet volledig de naleving van de Nederlandse wet door Windows 10 Home en Pro weergeven, treft u hier.

We blijven vol toewijding werken aan het verbeteren en innoveren van Windows 10. Door te luisteren naar, en te reageren op feedback van gebruikers en toezichthouders maken we elke Windows-versie beter. Daarmee verzekeren we dat Windows 10 de meest betrouwbare, best presterende, vertrouwde en veiligste Windows-versie ooit is.

= einde reactie =

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV