KPN stopt met traditionele telefonie

KPN stopt met traditionele telefonie

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

Telefonieleveranciers gaan stoppen met het leveren van traditionele telefoonverbindingen. Het betreft de analoge (PSTN) en digitale (ISDN) telefoonverbindingen. KPN is voor velen een bekende leverancier van deze verbindingen. Zij stopt hiermee om haar infrastructuur verder te moderniseren en klaar te maken voor de toekomst. Gebruikers moeten nu zelf stappen gaan ondernemen, anders hebben ze straks geen telefoon- en internetverbinding meer. Hierdoor ontstaat veel onduidelijkheid. Laten we eens kijken wat er precies gebeurt en wat jij kan doen.

Wat zijn PSTN en ISDN

PSTN is een ouderwetse analoge telefoonlijn met één telefoonnummer, je hebt één telefoonlijn ter beschikking. ISDN is de digitale variant waarbij twee telefoonlijnen beschikbaar zijn. Een telefoonlijn wordt veelal gebruikt voor telefoongesprekken, internet of fax. ISDN bestaat al sinds de jaren 90 en PSTN al veel langer.

PSTN en ISDN stoppen, en wat betekent dit voor jou?

Door de opkomst van de breedband internetverbindingen zoals ADSL, kabel en glasvezel is de techniek van de traditionele telefoonverbindingen achterop geraakt. Bellen kan nu probleemloos via het internet, dat wordt VoIP genoemd. Hierdoor is de noodzaak van een aparte telefoonverbinding sterk afgenomen.

Op dit moment worden traditionele telefoonverbindingen gebruikt voor telefoongesprekken en internet. Maar ook voor de aansluiting van een beveiligingscentrale, deurintercom, slagboom en wellicht nog wel een pinapparaat. Weet jij waarvoor jullie allemaal de telefoonverbinding gebruiken? Merendeel van de gebruikers roept nu niet volmondig JA. En dat is begrijpelijk. Het is allemaal best wel complex en soms ook onoverzichtelijk.

De KPN stopt per 1 september 2019 met het leveren van de traditionele telefoonverbindingen. Tele2 stopt al per mei 2018 met service op de ISDN verbinding. Bij storingen wordt er geen ondersteuning meer gegeven. Hierdoor is het belangrijk geworden om stappen te gaan ondernemen. Dat moet je zelf doen.

Wat moet je nu?

Synlogic levert al jaren internet- en telefoonoplossingen aan MKB bedrijven. Voor velen is dit het meest onbekende product uit ons productportfolio. Toch hebben we al veel klanten geholpen met internet, VoIP telefonie en mobiele telefonie. Lijkt het je een te grote uitdaging om zelf uit te zoeken waarvoor jij de traditionele telefoonverbinding gebruikt en welke alternatieve oplossingen er zijn? Neem dan contact op met onze VoIP en Communication Specialist, Christiaan Metselaar (cmetselaar@synlogic.nl – 038 454 2260). Hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden die er zijn.

Synlogic logo

Branderweg 1E1
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK 55029175
BTW NL851536402B01

Volg ons nu op Social Media

Facebook logo linkedin logo Twitter logo

Logo White2

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2018 Synlogic BV