Is jouw bedrijf gewapend tegen cybercriminaliteit

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

Ongeveer één op de vijf bedrijven krijgt te maken met cybercriminaliteit. En dat zijn niet alleen grote bedrijven. Gevaar ligt op de loer. Terwijl je de kans op een geslaagde online inbraakpoging zelf kunt verkleinen door je ICT-infrastructuur goed te beveiligen.

Onze nieuwe collega Ruben Wanders, Cloud Security Engineer bij Synlogic, neemt ons mee in de gevaren én oplossingen. Lees je met ons mee?

Phishing, computervirussen en website-gerelateerde aanvallen

Ongeveer één op de vijf bedrijven krijgt te maken met cybercriminaliteit. En dat zijn niet alleen grote bedrijven. Gevaar ligt op de loer. Terwijl je de kans op een geslaagde online inbraakpoging zelf kunt verkleinen door je ICT-infrastructuur goed te beveiligen. Onze nieuwe collega Ruben Wanders, Cloud Security Engineer bij Synlogic, neemt ons mee in de gevaren én oplossingen. Lees je met ons mee?

“Wist jij dat er slechts één geslaagde inbraakpoging nodig is, om een heel netwerk te infecteren met een virus of ransomware-aanval? Weet jij welke kosten gemoeid zijn met het schoonmaken van alle laptops of werkstations in jouw bedrijf? En heb je enig idee welke waarde je bedrijfsdata vertegenwoordigd? Reken deze scenario’s maar eens door. En maak op basis hiervan een risicoanalyse. Een hacker hoeft slechts één gat te vinden, jij als verdediger moet álle gaten stoppen.

Computercriminaliteit, cybercriminaliteit of cybercrime is criminaliteit met ICT als middel én doelwit. Cybercrime is erop gericht om (veel) geld te verdienen aan gestolen data door middel van afpersing. Terwijl fysieke criminaliteit afneemt, neemt cybercrime juist toe. Ongeveer één op de vijf bedrijven krijgt ermee te maken. En niet alleen grote bedrijven zijn slachtoffer.

 

Persoonlijk werk ik graag in de voorhoede van security-technische ontwikkeling binnen het IT-landschap.

 

De meest voorkomende cyberincidenten zijn phishing, computervirussen en website-gerelateerde aanvallen. Ook hackers blijven zich ontwikkelen. Vanuit een continu veranderend dreigingslandschap, is het wijs om de beveiliging te centraliseren en normaliseren. De Cloud biedt de mogelijkheid om dit te doen. Een ander belangrijk voordeel is dat de Cloud een breed gedragen platform is. Nieuwe ontwikkelingen gaan momenteel hard. Persoonlijk werk ik graag in de voorhoede van security-technische ontwikkeling binnen het IT-landschap. Synlogic biedt mij die mogelijkheid en het platform om mijzelf hierin verder te ontwikkelen.

Gezien de recente ontwikkelingen in de markt en door het coronavirus, is er een groeiende vraag naar flexibele werkplekken. Door de grote vraag zullen de ontwikkelingen in de cloud alleen maar versnellen. De gebruikte technologieën zullen binnen afzienbare tijd te complex worden voor een lokale IT-beheerder. Hij kan onmogelijk op elk gebied specialist zijn. Kortom, doorontwikkeling vraagt om specialisaties. Security is hier een voorbeeld van.

Een ondernemer vindt een verzekering voor een zieke werknemer heel logisch. Je moet er niet aan denken al die ziektekosten te moeten dragen. Maar sta eens stil bij het idee wat het jou zou kosten als je vitale bedrijfsprocessen ziek zijn en niet meer functioneren. Wat heb je aan kerngezonde werknemers die niet meer aan hun werk kunnen? Omdat, als er ook maar één zijn laptop aanzet, gijzelsoftware nog veel meer schade toebrengt.

Het is voor een ondernemer belangrijk om een kennispartner zoals Synlogic in de arm te nemen. Synlogic neemt klanten graag mee op de beste en veiligste weg door het woekerende bos van technische oplossingen en innovaties. Wil je meer weten over cybercriminaliteit? Maak een afspraak, ik leg het je graag uit.’’.

Ruben Wanders
Cloud Security Engineer

 

Deze blog is geschreven door Ruben Wanders. Neem gerust contact op met Ruben voor vragen over de beveiliging van jouw ICT omgeving. 

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV