Sinds 1989 is Fiscount hét kennis- en adviescentrum voor de accountancybranche in Nederland. Het samenwerkingsverband van accountants, fiscalisten, juristen en aanverwante zakelijke dienstverleners biedt primair ondersteuning op terreinen die accountancykantoren zelf niet of onvoldoende in huis hebben. Gerrie van der Wal is al 15 jaar werkzaam bij Fiscount. Zij begon er als secretaresse maar is inmiddels operationeel directeur. Gerrie heeft de afgelopen jaren vanuit diverse opzichten de samenwerking met Synlogic van dichtbij meegemaakt.

 

Langdurige samenwerking

Gerrie trapt af: “Fiscount is volgens mij al zo’n 12 jaar klant van Synlogic. Hoe dat ontstaan is, weet ik niet precies. Waarom we nog altijd klant zijn uiteraard wel. De korte lijnen met een vast aanspreekpunt dat ons goed kent, die weet wat er speelt en met welke gebruikers hij te maken heeft, leidt tot een hele plezierige samenwerking. Daardoor weten we snel te schakelen en worden we goed geholpen. Zowel Robert als Bas - onze vaste aanspreekpunten - weten wat wij met onze club willen bereiken en welke hobbels of struggles we daarin tegenkomen”.

Om de gebruikers goed te kennen komt Robert eens per twee weken een dag op het hoofdkantoor van Fiscount langs, maar is hij ook samen met Gerrie in de auto gestapt voor een roadshow langs alle thuiswerkende adviseurs. “We hebben gekeken hoe ze erbij zitten, wat goed werkte of wat beter kon. Hoewel al die bezoekjes natuurlijk vooral waren toegespitst op de techniek, waren ze erg waardevol voor zowel de adviseurs, Robert als mijzelf. Bovendien hebben al die uren in de auto onze band ook positief versterkt en weet ik wat ik aan Robert - en dus aan Synlogic - heb”, aldus Gerrie.

 

"Ik heb volledig vertrouwen in de werkwijze van Synlogic. Alles verloopt goed, wij hebben nooit last van een storing en mocht er iets zijn is het binnen no time weer opgelost. Ik hoef enkel tweezijdig te communiceren: ja of nee, A of B, links of rechts."

Gerrie van der Wal, Fiscount

 

Onderdeel van het team

“De band met beide mannen is heel plezierig en zo wordt er ook met ons omgegaan. Zij lopen hier rond alsof het collega’s zijn en voelen als een onderdeel van ons team. Een praktisch, maar sprekend voorbeeld: Robert krijgt van ons de gelegenheid om voor de groep te vertellen wat de nieuwe manier van werken gaat worden en wat er verandert. Hij neemt ons mee in de toekomstige IT en neemt de tijd om het ons uit te leggen wanneer we het niet snappen. Dat zorgt niet alleen voor draagvlak, maar maakt de connectie met de groep ook sterker”.

 

Evaluatie

Periodiek schuift operationeel manager Hindrik Jonker van Synlogic aan tafel bij Fiscount. Op dat moment blikken we terug op de afgelopen maanden en worden de toekomstige IT-plannen besproken. Daarna stellen we gezamenlijk een begroting vast voor het komende project of jaar. “Het gesprek met Hindrik richt zich met name op de contractuele kant van onze samenwerking. Robert en/of Bas zijn daar ook altijd bij betrokken, dat vind ik heel plezierig. Bovendien zijn zij zo rechtstreeks betrokken bij de gemaakte afspraken en kunnen zij daar naar handelen zonder afhankelijk te zijn van mij.”

 

"Ik laat onze IT volledig aan Synlogic over. Als het anders moet, dan moet het anders: voer het maar uit. Ik merk dat zij zich daar prettig bij voelen. Voor ons is het enkel belangrijk dat het zo efficiënt mogelijk werkt."

Gerrie van der Wal, Fiscount

Fiscount

Van on-premises naar volledig in de Cloud

Sinds de start van de samenwerking zijn er diverse IT-projecten uitgerold en is de digitale omgeving van on-premise verhuisd naar de Microsoft Azure Cloud. Inmiddels staat Fiscount aan de vooravond om volledig in de Cloud te gaan werken en zullen diverse applicaties als SaaS-oplossing (Software as a Service) worden gebruikt. “Tijdens de verschillende projecten heb ik op geen enkel moment stress gehad van hetgeen er ging wijzigen. Dat vind ik een behoorlijke prestatie! Wij hebben veel thuiswerkende adviseurs, daarom is het van groot belang dat de techniek meewerkt. Als je een ieder - op kantoor én vanuit huis - meekrijgt in dit soort veranderprocessen, doe je het hartstikke goed!”

 

"De SaaS-oplossing is niet alleen praktisch en prettig werkend, maar ook financieel aantrekkelijk. Door volledig in de Cloud te werken zijn er geen kosten meer voor onderhoud of aanschaf van servers. Je betaalt een abonnementsvorm: één vaste prijs per gebruiker per maand."

Robert Folkers, Synlogic

 

In 2020 zal Fiscount overstappen op Synlogic Connect: één dashboard met alle app’s (o.a. Office, Microsoft Teams, OneDrive en SharePoint) dat fungeert als bureaublad. “Dat is best een stap, vooral omdat we veel data hebben en het weer een andere manier van werken vergt voor met name de adviseurs. Aan de andere kant behouden we het gevoel van een beginscherm en kunnen wij hen gemakkelijk bereiken door de mogelijkheid om hier mededelingen op te kunnen plaatsen. Ik vind het gaaf en hoop dat het een groot succes wordt!”, sluit Gerrie af.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met jou mee!

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV