Stichting Zes op Maat is een kleinschalige, innovatieve zorgaanbieder in Overijssel en Gelderland die begeleiding biedt gericht op het vergroten of ondersteunen van de zelfredzaamheid van cliënten. Tijdens een teamsessie eind 2018 bleek dat ICT-problemen waaronder te weinig digitale werkplekken, synchronisatie issues en niet vanuit huis kunnen werken negatieve energie opleverden onder medewerkers. Om de medewerkers zoveel mogelijk te kunnen laten focussen op de zorg voor cliënten, werd besloten de ondersteunende taken zo soepel mogelijk in te richten. Om deze reden startte Gerlinda van Noorel de zoektocht naar een nieuwe IT-partner.

 

Toekomstproof

Het opvolgen van beleid (mede opgelegd door wet- en regelgeving) en het invoeren van een goede bescherming van personen en data was een uitdaging voor Zes op Maat. Gecombineerd met de wens om vanaf een externe locatie (bij de cliënt of vanuit huis) te kunnen werken, googelde Gerlinda op ‘ICT Zwolle’. “Waar we gewend waren om met 25 medewerkers vanaf 8 computers en een server op kantoor te werken, wilden we een grote stap richting de toekomst maken. Wij waren ons goed bewust van alle privacygevoelige informatie die wij in beheer hebben. De nieuwe IT-inrichting moest dus AVG-proof zijn, maar ook voorzien van mogelijkheden om in de toekomst meer digitale stappen binnen de zorg aan te kunnen.”

Financieel aantrekkelijk

Na een kennismaking met en offerte van Synlogic, volgde een akkoord op de samenwerking. “Als stichting binnen de zorgbranche moeten wij onze financiële middelen investeren in de zorg voor onze cliënten. Gelukkig beseften wij ons dat wij door deze stap te nemen nu én in de toekomst tijd kunnen besparen, tijd die we aan onze cliënten kunnen besteden. Na goed calculeren en durven te ondernemen hebben we de stap gezet. Een mooie stap voor de toekomst!”, aldus Gerlinda. Hindrik Jonker, operationeel manager bij Synlogic, sluit daarbij aan: “Door het aanbieden van een steriele desktop omgeving gebaseerd op eenvoud, Office 365 en een migratie van de fysieke server naar de Cloud, sloten wij aan bij de wensen van Zes op Maat. Door de overstap naar de Cloud betaald Zes op Maat nu een vooraf vastgestelde prijs per gebruiker per maand. Daarnaast worden de laptops geleverd in een abonnementsvorm. Dat zorgt ervoor dat grote investeringen zoals de aanschaf van een nieuwe server niet meer nodig zijn”.

 

"Wij zagen op tegen de installatie en het eerste gebruik van onze
nieuwe laptops. Het is toch even spannend wanneer je aan zoiets begint. Door de goede installatie en duidelijke werkinstructie is iedereen
nu erg blij met de nieuwe apparaten én manier van werken.
De negatieve barrière is weggehaald door Synlogic."

Gerlinda van Noorel, Zes op Maat

 

Automatische installatie

Voorafgaand aan de uitrol van de nieuwe laptops installeerde Synlogic alle apparaten. Hindrik: “Het installeren van nieuwe computers kost behoorlijk wat tijd. Tijd bij ons op kantoor, maar ook samen met de gebruiker om de laatste handelingen te verrichten. Om dat proces te versnellen maakten wij gebruik van Intune. Zo wordt een nieuwe laptop automatisch gekoppeld aan de IT-omgeving van Zes op Maat en voorzien van de juiste rollen en rechten, waardoor de gebruiker snel aan de slag kan.

 

Effectiever werken

“De aanpak van Synlogic biedt ons een oplossing die past bij onze professionaliteit. Het IT-beleid wordt vooraf al afgedwongen en is goed georganiseerd en gekaderd. De privacygevoelige informatie van onze cliënten is beter gewaarborgd en ook de beveiliging van onze werktelefoons is up to date. Door de inrichting van onze nieuwe IT-omgeving zijn we niet alleen toekomst proof in techniek, maar kunnen we ook gemakkelijk op- of afschalen indien nodig. Bovendien werken de laptops veel sneller dan de eerdere computers, zodat we zoveel mogelijk tijd kunnen besteden aan hetgeen waar ons hart sneller van gaat kloppen: zorg voor onze cliënten!”, aldus Gerlinda.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met jou mee!

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV