grip verzekerd
met Synlogic!

SliderDots

Synlogic helpt u om veiliger te werken en compliant te zijn met de GDPR

General Data Protection Regulation

De General Data Protection Regulation (GDPR) is opgesteld om de databescherming van personen binnen de Europese Unie te verbeteren en in alle Europese landen gelijk te maken. De wetgeving gaat op 25 mei 2018 in en alle bedrijven die persoonsgegevens verzamelen krijgen hiermee te maken.

De GDPR is lastige materie. De aanpassing van intern bedrijfsbeleid en het implementeren van technische oplossingen gaan hiermee gepaard. Daarom is het belangrijk om op de GDPR voorbereid te zijn en snel aan de slag te gaan. Dit kan mede door onze innovatieve cloudoplossingen.

Andere ondernemers namen een voorsprong met onze cloudoplossingen >

 

Een aantal vereisten van de GDPR

gdrp bel 200

Controle en notificatie

Persoonsgegevens beschermen en datalekken melden bij de autoriteiten.

gdrp document 200

Transparant beleid

Klanten informeren en doelstelling van gegevensverwerking in kaart brengen.

gdpr training 2001

ICT en personeel training

Personeel trainen en beleid rond het auditen en updaten van gegevens vastleggen.

gdpr oog 200

Persoonlijke privacy

Toegang tot gegevens verschaffen en wijzigingen moeten kunnen worden doorgevoerd.

Ben je opzoek naar uitgebreidere informatie?

Nieuwsberichten over de GDPR

Microsofts reactie op zorgen rond privacy Windows 10

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt dat Microsoft in strijd met de wet handelt. Het Amerikaanse softwarehuis verwerkt via Windows 10 illegaal gegevens van mensen die dit besturingsprogramma op hun computer hebben geïnstalleerd. Op 13 oktober 2017 heeft Privacy Officer Marisa Rogers geageerd op dit standpunt van de AP.

Lees verder...

Persoonsgegevens op straat door datalek bij fotohokjes Apenheul

Foto’s en e-mailadressen van bezoekers van de Apenheul in Apeldoorn zijn maandenlang opgeslagen in een slecht beveiligde database. Hierdoor konden kwaadwillenden toegang krijgen tot honderdduizenden foto’s en e-mailadressen, merkte een bezoeker.

Lees verder...

De GDPR vanuit de burger

De GDPR, een term die je regelmatig tegenkomt, het staat voor General Data Protection Regulation. In Nederland ook aangeduid als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De wet bevat meer dan vijftig artikelen en geeft in essentie burgers het recht om te bepalen of, wanneer, hoe en aan wie zijn/haar gegevens en informatie worden verstrekt en waartoe die gegevens gebruikt mogen worden. De GDPR vervangt de richtlijnen en wetgeving over databescherming per lidstaat en zo ontstaat er een overkoepelende Europese wetgeving.

Lees verder...

Data van 100.000 Nederlandse leaserijders inzichtelijk door datalek

Data van 100.000 Nederlandse leaserijders inzichtelijk door datalek. Een datalek bij softwarebedrijf CarWise ICT zorgde ervoor dat de gegevens van duizenden leaserijders in Nederland toegankelijk waren. Dat ontdekte beveiligingsbedrijf ESET, bevestigt directeur Dave Maasland na berichtgeving van het AD

Lees verder...

Welke verwerkingen van persoonsgegevens zijn volgens de AVG grootschalig?

Met de komst van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zijn sommige organisaties verplicht een functionaris voor de gegevensbescherming (FG) aan te stellen en een privacy impact assessment (PIA) uit te voeren. Dat is onder meer het geval als er sprake is van een grootschalige verwerking van persoonsgegevens die een kernactiviteit van de organisatie is. Maar wat wordt er dan precies verstaan onder ‘grootschalig’? Die vraag krijgt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) regelmatig.

Lees verder...

Autoriteit Persoonsgegevens legt gemeente Arnhem last onder dwangsom op voor gebruik afvalpas

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een last onder dwangsom opgelegd aan de gemeente Arnhem. Deze sanctie volgt op de constatering van de AP dat de gemeente Arnhem via de afvalpas persoonsgegevens van inwoners verwerkt op de ondergrondse afvalcontainers zonder dat dit op dit moment noodzakelijk is voor haar publiekrechtelijke taak.

Lees verder...

Meer informatie?

Om te voldoen aan de richtlijnen is het nodig om zowel procesmatige, organisatorische en technische maatregelen te treffen om persoonlijke data te beschermen tegen ongelukken, onwetmatige vernietiging of tegen verlies. Ongeautoriseerde personen mogen ook geen toegang krijgen tot deze data.

In vier stappen helpt Synlogic uw organisatie om volledig volgens de richtlijnen van de GDPR te werken. De doorlooptijd van deze stappen is afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw organisatie.

Neem contact op met de Synlogic Security Advisors als u graag wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen. In onze brochure leggen we in het kort uit wat de vier stappen zijn en hoe we samen de eerste stap kunnen maken.

Download het 4-stappenplan

Geef je op voor onze seminar!

Wij willen u als relatie helpen om compliant te worden, zodat u klaar bent voor de GDPR. Om u te helpen hebben wij diverse informatiesessies gepland, waar wij u uitleggen wat exact de GDPR is en wat u kunt doen om compliant te worden. U mag ook een relatie  meenemen.

Onze tip, kom met iemand vanuit de IT en vanuit de bedrijfsvoering, de GDPR is namelijk een breed onderwerp en kan niet enkel technisch, of organisatorisch uitgerold worden.

Aanmelden

Locatie: Synlogic Zwolle Tijd: 10.00 - 12.00 uur

Synlogic BV

Bezoekadres:
Branderweg 1E1
8042 PD Zwolle

KVK 55029175
BTW NL851536402B01

Communicatie:
Telefoon: 038 454 2260
Fax: 038 454 2608
E-mail: info@synlogic.nl

Helpdesk:
Telefoon: 038 454 2260
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

Succesverhalen

Voordeel van eenduidige data voor al onze vestigingen; Synlogic verbindt! – Pieter van Tuinen

Ons hele ICT-landschap is in handen van Synlogic. Ze doen, samen met onze intern verantwoordelijke, het netwerkbeheer.

lees meer

Laatste nieuws

Microsofts reactie op zorgen rond privacy Windows 10

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt dat Microsoft in strijd met de wet handelt. Het Amerikaanse softwarehuis verwerkt via Windows 10 illegaal gegevens van mensen die dit besturingsprogramma op hun computer hebben geïnstalleerd. Op 13 oktober 2017 heeft Privacy Officer Marisa Rogers geageerd op dit standpunt van de AP.

lees meer