General Data Protection Regulation

De General Data Protection Regulation (GDPR) is opgesteld om de databescherming van personen binnen de Europese Unie te verbeteren en in alle Europese landen gelijk te maken. De wetgeving gaat op 25 mei 2018 in en alle bedrijven die persoonsgegevens verzamelen krijgen hiermee te maken.

De GDPR is lastige materie. De aanpassing van intern bedrijfsbeleid en het implementeren van technische oplossingen gaan hiermee gepaard. Daarom is het belangrijk om op de GDPR voorbereid te zijn en snel aan de slag te gaan. Dit kan mede door onze innovatieve cloudoplossingen.

Andere ondernemers namen een voorsprong met onze cloudoplossingen >

 

Een aantal vereisten van de GDPR

GDPR grip

Controle en notificatie

Persoonsgegevens beschermen en datalekken melden bij de autoriteiten.

GDPR document

Transparant beleid

Klanten informeren en doelstelling van gegevensverwerking in kaart brengen.

Synlogic specialisme

ICT en personeel training

Personeel trainen en beleid rond het auditen en updaten van gegevens vastleggen.

Azure veiligheid

Persoonlijke privacy

Toegang tot gegevens verschaffen en wijzigingen moeten kunnen worden doorgevoerd.

Ben je opzoek naar uitgebreidere informatie?

Nieuwsberichten over de GDPR

Help, een datalek! Maar wie draait hiervoor op?

Help, een datalek! Maar wie draait hiervoor op?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een datalek zit in een klein hoekje. Je hoeft maar S. Janssen in Outlook aan te vinken, terwijl het betreffende bericht naar S. Jansen had moeten worden verzonden en je hebt al een datalek. Of wat dacht je van een brief die geopend retour afzender komt?

Lees verder...

Gratis bestaat niet, data is valuta

Gratis bestaat niet, data is valuta

Wees eens eerlijk: hoeveel gratis accounts heb jij inmiddels op jouw naam staan? Bij gebruik van gratis Cloud opslag kun je direct een datalek melden. Gratis dataopslag bestaat namelijk niet. Data is de valuta voor deze leveranciers.

Lees verder...

Eén jaar AVG: is privacy nog altijd een hot topic?

Eén jaar AVG: is privacy not altijd een hot topic?

25 mei 2018 ging de boeken in als de dag waarop in de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geldt. Inmiddels is het één jaar geleden dat de AVG definitief van kracht werd. Het was hét onderwerp van gesprek van iedere ondernemer. Maar wat is de status nu?

Lees verder...

Denk jij dat een datalek jou niet overkomt? Think again!

Denk jij dat een datalek jou niet overkomt? Think again!

Vorig jaar heeft de Autoriteit Persoonsgegevens maar liefst 20.881 datalekken gemeld gekregen en dat is nog maar het topje van de ijsberg. Wie zo nu en dan een datalek meldt, staat er juist goed voor.

Lees verder...

Als werkgever heb je altijd van doen met de AVG

Als werkgever heb je altijd van doen met de AVG

Wie dacht dat de AVG alleen van toepassing is op bedrijven die actief zijn in de zorg of overheidsinstellingen, heeft het mis. Zodra je personeel in dienst hebt, heeft ook jouw bedrijf zich aan de regels van de AVG te houden. Maar welke wederzijdse rechten en verplichtingen zijn er?

Lees verder...

Autoriteit Persoonsgegevens legt gemeente Arnhem last onder dwangsom op voor gebruik afvalpas

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een last onder dwangsom opgelegd aan de gemeente Arnhem. Deze sanctie volgt op de constatering van de AP dat de gemeente Arnhem via de afvalpas persoonsgegevens van inwoners verwerkt op de ondergrondse afvalcontainers zonder dat dit op dit moment noodzakelijk is voor haar publiekrechtelijke taak.

Lees verder...

De GDPR vanuit de burger

GDPR vanuit de burger

De GDPR, een term die je regelmatig tegenkomt, het staat voor General Data Protection Regulation. In Nederland ook aangeduid als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De wet bevat meer dan vijftig artikelen en geeft in essentie burgers het recht om te bepalen of, wanneer, hoe en aan wie zijn/haar gegevens en informatie worden verstrekt en waartoe die gegevens gebruikt mogen worden. De GDPR vervangt de richtlijnen en wetgeving over databescherming per lidstaat en zo ontstaat...

Lees verder...

Eerste AVG-boete opgelegd. Uitspraak geldt ook voor Nederland

AVG boete

De eerste boete GDPR / AVG uitgedeeld vóór eind 2018? De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is sinds vijf maanden van kracht in heel Europa onder de naam GDPR. Boetes zijn tot nu toe nog uitgebleven maar daar kan sinds kort snel verandering in komen. Giovanni Buttarelli, de data protection supervisor van de Europese Unie had…

Lees verder...

AVG, hoe staat het ermee?

AVG, hoe staat het er mee? header

AVG, hoe staat het ermee? Wat is er de afgelopen tijd op het gebied van de Algemene Verordening Gegevens bescherming gebeurd? Er zijn hele positieve signalen, maar er zijn ook wat ongemakkelijke bijeffecten ontstaan. Vandaar dat we gemeend hebben om eens een update te geven. AVG highlights van de eerste paar maanden In AccountantWeek staat…

Lees verder...

Ben jij al klaar voor de GDPR?

Ben jij al klaar voor de GDPR

Een korte samenvatting van wat de GDPR precies inhoudt voor de ICT van ondernemers en wat je kunt doen ter voorbereiding van de nieuwe privacywetgeving.

Lees verder...

Meer informatie?

Om te voldoen aan de richtlijnen is het nodig om zowel procesmatige, organisatorische en technische maatregelen te treffen om persoonlijke data te beschermen tegen ongelukken, onwetmatige vernietiging of tegen verlies. Ongeautoriseerde personen mogen ook geen toegang krijgen tot deze data.

In vier stappen helpt Synlogic uw organisatie om volledig volgens de richtlijnen van de GDPR te werken. De doorlooptijd van deze stappen is afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw organisatie.

Neem contact op met de Synlogic Security Advisors als u graag wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen. In onze brochure leggen we in het kort uit wat de vier stappen zijn en hoe we samen de eerste stap kunnen maken.

Geef je op voor onze seminar!

Wij willen u als relatie helpen om compliant te worden, zodat u klaar bent voor de GDPR. Om u te helpen hebben wij diverse informatiesessies gepland, waar wij u uitleggen wat exact de GDPR is en wat u kunt doen om compliant te worden. U mag ook een relatie  meenemen.

Onze tip, kom met iemand vanuit de IT en vanuit de bedrijfsvoering, de GDPR is namelijk een breed onderwerp en kan niet enkel technisch, of organisatorisch uitgerold worden.

Op dit moment is nog geen nieuwe sessie gepland. Als u uw gegevens hieronder achterlaat dan houden we u op de hoogte.

Download het 4-stappenplan

=

Aanmelden

=

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons via
social media

Facebook logo linkedin logo Twitter logo

MS 5 Gold statussen footer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief




© Copyright 2019 Synlogic BV