General Data Protection Regulation

De General Data Protection Regulation (GDPR) is opgesteld om de databescherming van personen binnen de Europese Unie te verbeteren en in alle Europese landen gelijk te maken. De wetgeving gaat op 25 mei 2018 in en alle bedrijven die persoonsgegevens verzamelen krijgen hiermee te maken.

De GDPR is lastige materie. De aanpassing van intern bedrijfsbeleid en het implementeren van technische oplossingen gaan hiermee gepaard. Daarom is het belangrijk om op de GDPR voorbereid te zijn en snel aan de slag te gaan. Dit kan mede door onze innovatieve cloudoplossingen.

Andere ondernemers namen een voorsprong met onze cloudoplossingen >

 

Een aantal vereisten van de GDPR

GDPR grip

Controle en notificatie

Persoonsgegevens beschermen en datalekken melden bij de autoriteiten.

GDPR document

Transparant beleid

Klanten informeren en doelstelling van gegevensverwerking in kaart brengen.

Synlogic specialisme

ICT en personeel training

Personeel trainen en beleid rond het auditen en updaten van gegevens vastleggen.

Azure veiligheid

Persoonlijke privacy

Toegang tot gegevens verschaffen en wijzigingen moeten kunnen worden doorgevoerd.

Ben je opzoek naar uitgebreidere informatie?

Nieuwsberichten over de GDPR

Autoriteit Persoonsgegevens legt gemeente Arnhem last onder dwangsom op voor gebruik afvalpas

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een last onder dwangsom opgelegd aan de gemeente Arnhem. Deze sanctie volgt op de constatering van de AP dat de gemeente Arnhem via de afvalpas persoonsgegevens van inwoners verwerkt op de ondergrondse afvalcontainers zonder dat dit op dit moment noodzakelijk is voor haar publiekrechtelijke taak.

Lees verder...

De GDPR vanuit de burger

GDPR vanuit de burger

De GDPR, een term die je regelmatig tegenkomt, het staat voor General Data Protection Regulation. In Nederland ook aangeduid als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De wet bevat meer dan vijftig artikelen en geeft in essentie burgers het recht om te bepalen of, wanneer, hoe en aan wie zijn/haar gegevens en informatie worden verstrekt en waartoe die gegevens gebruikt mogen worden. De GDPR vervangt de richtlijnen en wetgeving over databescherming per lidstaat en zo ontstaat...

Lees verder...

Eerste AVG-boete opgelegd. Uitspraak geldt ook voor Nederland

AVG boete

De eerste boete GDPR / AVG uitgedeeld vóór eind 2018? De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is sinds vijf maanden van kracht in heel Europa onder de naam GDPR. Boetes zijn tot nu toe nog uitgebleven maar daar kan sinds kort snel verandering in komen. Giovanni Buttarelli, de data protection supervisor van de Europese Unie had…

Lees verder...

AVG, hoe staat het ermee?

AVG, hoe staat het er mee? header

AVG, hoe staat het ermee? Wat is er de afgelopen tijd op het gebied van de Algemene Verordening Gegevens bescherming gebeurd? Er zijn hele positieve signalen, maar er zijn ook wat ongemakkelijke bijeffecten ontstaan. Vandaar dat we gemeend hebben om eens een update te geven. AVG highlights van de eerste paar maanden In AccountantWeek staat…

Lees verder...

Ben jij al klaar voor de GDPR?

Ben jij al klaar voor de GDPR

Een korte samenvatting van wat de GDPR precies inhoudt voor de ICT van ondernemers en wat je kunt doen ter voorbereiding van de nieuwe privacywetgeving.

Lees verder...

De GDPR is geen sticker op de deur

Approved Synlogic

Er bestaat geen keurmerk van de GDPR wat je op de deur kunt plakken. Zie het als de verkeersregels. Je hebt een rijbewijs, maar het is jouw verantwoordelijkheid de regels na te leven. Of niet. Zo is het ook met de GDPR en iedere ondernemer krijgt daar binnen een paar maanden mee te maken. Ben jij er al klaar voor?

Lees verder...

Vergeten accounts bedreigen jouw bedrijfsdata

Synlogic-vergeten-accounts

Bijna 90% van alle oud-werknemers verlaat het bedrijfspand met een werkend account op zak. En de helft daarvan logt daadwerkelijk nog in via dit bedrijfsaccount. Bedrijven vergeten vaak accounts te deactiveren van een vertrekkende werknemer. Zo veroorzaak je vergeten accounts en dat is iets waar je als organisatie voor wilt waken. Want je wilt niet dat jouw bedrijfsdata op straat komt te liggen.

Lees verder...

Persoonsgegevens op straat door datalek bij fotohokjes Apenheul

Persoonsgegevens datalek Apenheul

Foto’s en e-mailadressen van bezoekers van de Apenheul in Apeldoorn zijn maandenlang opgeslagen in een slecht beveiligde database. Hierdoor konden kwaadwillenden toegang krijgen tot honderdduizenden foto’s en e-mailadressen, merkte een bezoeker.

Lees verder...

Data van 100.000 Nederlandse leaserijders inzichtelijk door datalek

Data leaserijders datalek

Data van 100.000 Nederlandse leaserijders inzichtelijk door datalek. Een datalek bij softwarebedrijf CarWise ICT zorgde ervoor dat de gegevens van duizenden leaserijders in Nederland toegankelijk waren. Dat ontdekte beveiligingsbedrijf ESET, bevestigt directeur Dave Maasland na berichtgeving van het AD

Lees verder...

Welke verwerkingen van persoonsgegevens zijn volgens de AVG grootschalig?

Welke verwerking persoonsgegevens AVG

Met de komst van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zijn sommige organisaties verplicht een functionaris voor de gegevensbescherming (FG) aan te stellen en een privacy impact assessment (PIA) uit te voeren. Dat is onder meer het geval als er sprake is van een grootschalige verwerking van persoonsgegevens die een kernactiviteit van de organisatie is. Maar wat wordt er dan precies verstaan onder ‘grootschalig’? Die vraag krijgt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) regelmatig.

Lees verder...

Meer informatie?

Om te voldoen aan de richtlijnen is het nodig om zowel procesmatige, organisatorische en technische maatregelen te treffen om persoonlijke data te beschermen tegen ongelukken, onwetmatige vernietiging of tegen verlies. Ongeautoriseerde personen mogen ook geen toegang krijgen tot deze data.

In vier stappen helpt Synlogic uw organisatie om volledig volgens de richtlijnen van de GDPR te werken. De doorlooptijd van deze stappen is afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw organisatie.

Neem contact op met de Synlogic Security Advisors als u graag wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen. In onze brochure leggen we in het kort uit wat de vier stappen zijn en hoe we samen de eerste stap kunnen maken.

Geef je op voor onze seminar!

Wij willen u als relatie helpen om compliant te worden, zodat u klaar bent voor de GDPR. Om u te helpen hebben wij diverse informatiesessies gepland, waar wij u uitleggen wat exact de GDPR is en wat u kunt doen om compliant te worden. U mag ook een relatie  meenemen.

Onze tip, kom met iemand vanuit de IT en vanuit de bedrijfsvoering, de GDPR is namelijk een breed onderwerp en kan niet enkel technisch, of organisatorisch uitgerold worden.

Op dit moment is nog geen nieuwe sessie gepland. Als u uw gegevens hieronder achterlaat dan houden we u op de hoogte.

Download het 4-stappenplan

=

Aanmelden

=

Synlogic logo

Branderweg 1E1
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK 55029175
BTW NL851536402B01

Volg ons nu op Social Media

Facebook logo linkedin logo Twitter logo

Logo White2

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief




© Copyright 2018 Synlogic BV