Klanten maken klanten, zo blijkt ook uit de samenwerking tussen Synlogic en Intersoftware. De sinds 1995 actieve softwareontwikkelaar biedt haar – tot zeven keer tot beste uitgekozen – adviessoftware aan de financiële markt. Ruim 4.000 financieel adviseurs, ketens, banken en verzekeraars maken tijdens advies- en verkoopactiviteiten gebruik van optimale ondersteuning door middel van Adviesbox. Daarnaast biedt Intersoftware de mogelijkheid tot maatwerkoplossingen die zich richten op een specifiek adviesconcept.

 

Van TFS naar Azure DevOps

Voor de ontwikkeling van deze adviessoftware maakte Intersoftware gebruik van Team Foundation Server (TFS). Door de veroudering in deze software en de ontwikkelingen op IT-gebied ontstond binnen Intersoftware de wens om over te stappen naar de Cloud en Azure DevOps. Farid Habyby, Manager Operations bij Intersoftware: “Ons belangrijkste product, Adviesbox, is intern ontwikkeld. Wij zijn drukdoende om deze software om te zetten naar een nieuwe, online versie. Om dit goed in te richten was de overstap naar de Cloud wenselijk. Een aantal zaken hadden wij al in Azure draaien, de rest werd nog bij onze traditionele hostingspartij ondergebracht. TFS draaide op een interne server en was daardoor niet vanuit huis of andere externe locaties te bereiken. De overstap naar Azure DevOps was uitdagend en tijdrovend. De IT-specialisten van Synlogic gaven de juiste tips en hebben ons goed ondersteund”.

 

"Azure DevOps biedt veel meer dan waar wij TFS voor gebruikten,
dat geeft ons mogelijkheden. Voor de juiste inrichting, opvolging en ontwikkeling is de hulp van Synlogic erg gewenst."

Farid Habyby, Intersoftware

 

De juiste IT-partner

Intersoftware is Microsoft Silver Partner en was al gewend om in Microsoft producten te ontwikkelen. Aangezien een gedeelte van de software al in Azure werd gehost, was de keuze om dit uit te breiden snel gemaakt. De verbinding met Synlogic werd ook snel gelegd: “Synlogic voerde het beheer uit van één van onze Adviesbox gebruikers: Van Bruggen Adviesgroep. De IT-specialisten van Synlogic kende Adviesbox daarom al. Ook door onze vorige IT-beheerder werden wij getipt om dit traject op te pakken met Synlogic. Bovendien sprak de ervaring en het ruime kennisniveau van Synlogic ons erg aan. We wilden zeker zijn dat wij geen proefkonijn zouden worden”, aldus Farid.

 

"De huidige projecten en ontwikkelingen namen al veel tijd
van onze ontwikkelaars in beslag, waardoor wij in dubio belandden.
Gaan we tijd claimen om Azure goed in te richten of benutten we de tijd aan de ontwikkeling van ons eigen, nieuwe product?"

Farid Habyby, Intersoftware

Intersoftware over Synlogic

Fase opbouw

Farid vervolgt: “De ondersteuning van Synlogic was een mooie en waardevolle aanvulling en zorgde dat wij die keuze niet hoefden te maken. Bovendien zou het ons veel meer tijd hebben gekost als we dit zelf hadden opgepakt, we hadden veel moeten uitzoeken. Synlogic stuurde ons in de juiste richting, snapte de processen, voordelen en werkte de gekozen situaties uit. Zo konden we de overstap van TFS naar Azure DevOps in drie fases doorlopen: herinrichting van onze bestaande Azure omgeving, inrichting van de Azure DevOps omgeving en inrichting van de doorlopende ontwikkeling en integratie. Centraal stond daarin de vraag: hoe kunnen we Azure DevOps zó gebruiken dat we daar de vruchten van gaan plukken?”

 

Volledig beheer

Inmiddels is het project naar tevredenheid afgerond en verzorgd Synlogic het volledige IT-beheer van Intersoftware. “Met het oog op onze verhuizing hebben we ervoor gekozen om ook de kantoorautomatisering bij Synlogic onder te brengen. Zo hebben we één partij waar we snel én op verschillende vlakken mee kunnen schakelen en waar we mee kunnen sparren als het gaat om nieuwe ontwikkelingen, mogelijkheden, beveiliging, AVG, e.d. Belangrijke aspecten voor onze 4.000 software gebruikers!”, aldus Farid.

De overstap naar Azure DevOps is niet zomaar gerealiseerd en kan om verschillende redenen overwogen worden. Wij laten jouw IT-omgeving meebewegen met de gewenste performance en leren jou in onze workshop applicaties in Azure te plaatsen en te optimaliseren. Dat biedt jou de mogelijkheid om schaalbaar te zijn en sneller op de wensen en behoeften van jouw klanten in te kunnen spelen. Heb je (daarover) vragen? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met jou mee!

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV