Einde ondersteuning Windows 7
per 14 januari 2020

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

In oktober 2009 lanceerde Microsoft Windows 7. De focus van Windows 7 lag voornamelijk op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en prestaties en het aanvullen van functies van haar voorganger, Windows Vista. Tegelijkertijd met de lancering beloofde Microsoft tien jaar support te leveren op Windows 7. Op 14 januari 2020 eindigt Microsoft haar ondersteuning van deze Windows variant. Aan de hand van onderstaande vijf meestgestelde vragen helpen we jou voor te bereiden op het einde van deze ondersteuning.

 

Wat betekent dit voor mij?

Ondanks het einde van de ondersteuning functioneert Windows 7 ook na 14 januari 2020 nog. Microsoft biedt vanaf deze datum echter geen technische ondersteuning meer bij eventuele problemen. Ook volgen er geen software- en/of beveiligingsupdates meer. Hoewel je jouw computer of laptop met Windows 7 kunt blijven gebruiken zonder deze ondersteuning, loop je een (onnodig) verhoogd risico op virussen en malware.

 

Wat kan ik het beste doen?

Om hackers en cybercriminelen buiten te houden is het onverstandig gebruik te blijven maken van Windows 7. Om dit te voorkomen kun je overstappen naar Windows 10, mits jouw computer voldoet aan de vereisten. Mocht dit niet zo zijn, dan is het noodzakelijk een nieuwe computer of laptop aan te schaffen. Let op! Indien je ervoor kiest om jouw computer te upgraden naar Windows 10 is het allereerst van belang een goede back-up te maken van al jouw bestanden en gegevens.

 

Kan ik Windows 7 gratis upgraden naar Windows 10?

Er was een lange tijd de mogelijkheid om gebruik te maken van de gratis upgrade-aanbieding van Microsoft. Deze aanbieding is echter niet meer beschikbaar. Je kunt wel Windows 10 aanschaffen en op jouw huidige apparaat installeren. Let op! Indien je ervoor kiest om jouw computer te upgraden naar Windows 10 is het allereerst van belang een goede back-up te maken van al jouw bestanden en gegevens.

 

Hoe weet ik of mijn computer de overstap naar Windows 10 aankan?

Hoewel het mogelijks is om Windows 10 op een oudere computer te installeren, wordt het niet door Microsoft en ons aanbevolen. In oktober 2014 stopte de verkoop van Windows 7. Realiseer je dus dat computers die oorspronkelijk gebruik maken van Windows 7 inmiddels al ruim vijf jaar oud zijn.

Als jouw computer meer dan drie jaar oud is, is het wellicht beter om een upgrade naar een nieuw apparaat te overwegen. De computers van vandaag de dag zijn immers sneller, krachtiger en hebben een bijkomend voordeel. Ze worden namelijk standaard geleverd met een al geïnstalleerde versie van Windows 10!

 

Biedt Synlogic nog wel ondersteuning aan voor Windows 7?

Als Microsoft Gold Partner kiezen wij ervoor de actuele dienstverlening van Microsoft aan te bieden en te ondersteunen aan onze klanten. Dit betekent dat wij na 14 januari 2020 geen ondersteuning meer bieden voor Windows 7. Wij helpen je graag bij het vinden van een voor jou gunstige oplossing in de vorm van een upgrade naar Windows 10 of nieuwe computer. Neem hiervoor gerust contact op met Rick Karperien via 038 - 454 22 60 of helpdesk@synlogic.nl

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV