“Doe mij maar (g)een nieuwe server!”

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

Wat ga je als ondernemer doen als je toe bent aan een nieuwe server? Gewoon weer een mooie, symbolisch glimmende, nieuwe server ter vervanging van het oude of is het tijd om eens andere stappen te gaan zetten?

Een nieuwe server?

Het vertrouwde antwoord van de IT leverancier zal in veel gevallen zijn om opnieuw te investeren; een overeenkomst voor drie of vijf jaar, netjes afschrijven en na de afschrijvingsperiode ontstaat er vanzelf weer een nieuwe investeringsaanvraag. In de tussentijd wordt er geld betaald op basis van break-fix voor als er storingen mochten optreden. Dat is zijn of haar verdienmodel en hoe het jarenlang gegaan is. Hoeveel je precies voor een server gaat betalen is vooraf moeilijk te voorspellen.

Maar wat wil je echt?

Waarschijnlijk gaat het dan om continuïteit van jouw bedrijfsvoering. Alle systemen moeten up and running zijn, maar vooral blijven. Elke stilstand kost immers bakken met geld. Collega’s moeten elke dag zo efficiënt en veilig mogelijk kunnen werken, liefst ook als ze buiten de deur zijn. Daarnaast is het niet ondenkbaar dat je gedurende de afschrijfperiode er allerlei onverwachte kosten bij krijgt. Of dat je teveel betaalt omdat de geleverde servercapaciteit achteraf veel te groot blijkt te zijn. Dus, wil je nog steeds een nieuwe server en kan het alles wat je echt wilt? Misschien dat het tijd is voor iets anders wat meer financiële zekerheid geeft.

Het alternatief

Natuurlijk is er een alternatief, waarmee het netwerk nooit meer plat ligt als er systeemupdates zijn. Een alternatief waar je overal en altijd toegang hebt tot belangrijke bedrijfsgegevens en waar je online op een veilige, AVG proof manier samenwerkt. Als je laptop gestolen wordt, werk je binnen enkele seconden gewoon door op een andere. Je betaalt er naar gebruik, je kunt moeiteloos op-en afschalen als er medewerkers bijkomen of weggaan. Maar het belangrijkste zijn we misschien wel vergeten; er zitten kant-en-klare bouwblokken in die allemaal met elkaar kunnen ‘praten’ waarmee we sneller dan ooit bedrijfsprocessen optimaliseren en waarmee we IT voor ons laten werken. Kiezen voor ‘een nieuwe server’ zou dan een enorme investering betekenen, omdat die bouwblokken niet bestaan en je alles zelf moet gaan maken en ontwikkelen.

Tijd voor een nieuwe stap?

Je hoeft namelijk maar één keer in je leven te durven om de stap naar de cloud te maken. Wij beloven alvast symbolisch de snelste gympen om enorme grote stappen mee vooruit te maken.

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV