DevOps is een mindset!

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

Door het omarmen van DevOps implementatie verklein je de ontwikkeltijd. Wijzigingen kunnen direct worden getest in de ‘echte’ wereld en indien gewenst nog worden teruggedraaid. DevOps belooft de barrières tussen ontwikkelaars en beheerders te doorbreken. Deze barrière is gevormd doordat de belangen en de communicatie te ver uit elkaar liggen om efficiënt te handelen. Maar om deze hier het grootste succes uit te halen hangt ook deels af van de bedrijfscultuur en -flexibiliteit, kortgezegd…mindset. 

Verandering dient omarmt te worden! Bij DevOps zijn er verschillende best practices om efficiënter samen te kunnen werken en meer uit je team te halen. Als ontwikkelaar is het belangrijk dat Dev (developers) en Ops (operations) samenwerken als één team, omdat er hierdoor meer geproduceerd kan worden in een kortere doorlooptijd en op deze manier worden ook de beheerskosten verlaagd. 

Daarnaast is er veel minder moeite om nieuwe versies uit te kunnen rollen door deze automation. Dit is voor elke organisatie belangrijk omdat op deze manier de klantwensen direct worden verwerkt en wordt toegepast. Hierdoor zet je de concurrentie op een achterstand. 

De voordelen van deze mindset 

Om deze best practices uit te kunnen uitvoeren is het verstandig om naar de mensen zelf te kijken. De mentaliteit en de bereidheid tot verandering is hier erg belangrijk. Het is namelijk een grote verschuiving in denken. Dit is zeker niet onmogelijk.  

Door de automatisering bij DevOps zorg je ervoor dat het proces herhaalbaar en betrouwbaar is. Dit zorgt voor minder handmatige acties, waardoor de kans op fouten kleiner wordt. Deze methodiek zorgt ervoor dat Dev en Ops gezamenlijk zo efficiënt mogelijk naar het gezamenlijke doel werken. Namelijk de zakelijke behoeften van de klant zo snel en effectief mogelijk behartigen.  

DevOps

De weg naar een efficiënte samenwerking  

Het realiseren van meer efficiëntie en het bereiken van een nieuw niveau op het gebied van productiviteit is kortgezegd DevOps in een notendop. Maar wat de motivatie hierbij ook is, de cultuur van elk bedrijf zal een grote rol spelen in de vraag of DevOps succesvol zal zijn. 

De flexibiliteit die nodig is voor de continue implementatie van software moet wel aansluiten op een bedrijfsinfrastructuur die deze IT-afdelingen aanmoedigt zichzelf te zien als onderdeel van een groter en nauw samenwerkend team. Deze infrastructuur kan zeker met de juiste mindset bereikt worden!   

Meer weten over wat DevOps voor jou kan betekenen? Neem hier contact op met onze DevOps ontwikkelaar Jan Gerrit Elzinga via info@synlogic.nl of download hier onze onepager over DevOps.

 

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV