DevOps expertise om IT toegankelijk te houden

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

Ben je als ondernemer ook afhankelijk geworden van IT? Als dat zo is, dan is het samenspel tussen softwareontwikkelaars en andere IT-specialisten van steeds groter belang. Dit artikel gaat over de manier waarop we elkaar in de business kunnen versterken door IT voor jouw organisatie te laten werken.

Zijn IT-ontwikkelingen nog te overzien?

Omdat technologie zich exponentieel ontwikkelt, is alles wat met IT te maken heeft voor veel ondernemers nauwelijks nog te overzien of te behappen. Zelfs als je werkzaam bent in dit vakgebied is bijblijven een constante uitdaging geworden. Onderstaand lees je waar organisaties in de eigen softwareontwikkeling tegenaan kunnen lopen.

Snel ontwikkelen en veel tijd gaan niet samen

Ontwikkelaars, of developers, halen over het algemeen het meeste plezier uit code schrijven. Echter hebben softwareontwikkelaars er in de loop van de tijd allerlei taken bijgekregen doordat het IT-landschap zo sterk verandert. Ze moeten zich meer met businessprocessen, cloud platformen en innovatie bezighouden en worden geacht om multi IT-talenten te zijn. Twee onplezierige gevolgen: Allereerst kost het veel tijd en ten tweede wordt er daardoor minder ontwikkeld.

Door de enorme IT-ontwikkelingen komen veel bedrijven in een spagaat terecht. Want wie in staat is om sneller te coderen en processen te optimaliseren verkrijgt een voorsprong, maar doordat het tijd kost om IT-ontwikkelingen bij te houden zijn komt juist de software- of applicatieontwikkeling onder druk te staan. En dan??

De versterking van Synlogic

Dat is waarom we een DevOps specialist aangenomen hebben, Jan Gerrit Elzinga. Met zijn praktijkervaring als software ontwikkelaar spreekt hij de taal van andere softwareontwikkelaars. Hij heeft namelijk een aantal jaren bij een IT-organisatie met een startende softwareafdeling gewerkt. Jan Gerrit heeft zich verdiept in hoe systemen bij elkaar gebracht kunnen worden en is in die periode in de wereld van Microsoft Azure gedoken, zoals hij het zelf omschrijft. Hij had op dat moment geen externe partij en ging zelf op onderzoek uit. Daardoor kan hij nu bij de klanten de brug slaan tussen de ontwikkelaars en de operatie. DevOps betekent dat hij binnen de software engineering in staat is op softwareontwikkeling (Dev) en softwareoperaties (Ops) bij elkaar te brengen.

Samenvattend

Ondernemers en software ontwikkelaars kunnen enorm versnellen als ze honderd procent aandacht aan de eigen ontwikkeling kunnen geven en doen waar ze goed in zijn. Laat Synlogic het beheer maar doen, meedenken met alles wat met de operatie van IT-systemen te maken heeft en je vanuit praktijkervaringen begeleiden naar nieuwe stappen voor betere business resultaten.

Ook meer focus op IT-ontwikkeling?

Neem hier contact met ons op of drink een kop koffie met Jan Gerrit Elzinga door een afspraak met hem te maken op telefoonnummer: 038-454 2260. Hij deelt graag zijn overige praktijkervaringen.

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV