De waarheid over de cloud

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

Iedereen heeft wel wat te zeggen over de cloud. De cloud is veilig, of juist niet, maar kost in ieder geval veel geld. Maar is dat wel waar? Weet jij nog het kaf van het koren te scheiden? Er zijn de afgelopen jaren heel wat onwaarheden de wereld in geholpen, die voor flink wat ruis zorgen. Tijd om orde op zaken te stellen. Laten we hier eens eerlijk naar de cloud kijken en de meest gehoorde vooroordelen op een rij zetten.

De cloud is niet veilig

Voor je gevoel is het misschien fijner om met een server te werken die je kunt zien, in tegenstelling tot een vaag begrip op afstand wat je niet kunt aanraken. Maar jouw bestanden zijn juist veiliger in de cloud. Deze is namelijk helemaal ingericht op veiligheid. Juist nu security zo onder de loep ligt, kun je de cloud goed vertrouwen. Aanbieders van cloud-oplossingen nemen namelijk geen enkel risico op het gebied van veiligheid.

Neem bijvoorbeeld de cloud-oplossing Azure van Microsoft. Je houdt altijd controle over de opslag van jouw data. Wil jij dat het in Nederland blijft, dan wordt jouw data opgeslagen in Amsterdam. Een bijkomend voordeel is dat hoewel Microsoft een Amerikaans bedrijf is, ze zich gewoon aan de Europese wetgeving moeten houden. Daarnaast wordt Microsoft constant door tientallen bedrijven gecontroleerd op potentiële zwakke plekken.

De cloud is te duur

De cloud hoeft helemaal niet duurder te zijn dan eigen servers. De verwarring ontstaat vaak bij het aanvragen van een offerte. Deze vallen vaak hoger uit dan dat de klant verwacht, omdat de kosten verkeerd worden berekend. In de cloud hoeven de servers niet altijd op volle kracht aan te staan. De servers worden automatisch naar behoefte aangepast, waardoor je alleen betaalt voor wat je gebruikt. Zo bespaar je kosten. Je betaalt dus nooit te veel en je hoeft niet te investeren in servercapaciteit die je in de toekomst (misschien) nodig hebt. De cloud groeit met je mee. Daarbij maakt overstappen naar de cloud de aanschaf en het onderhoud van fysieke servers overbodig.

Overstappen is ingewikkeld

Het overstappen van fysieke servers naar de cloud kan lastig zijn en het is zeker niet aan te raden om alles één op één over te zetten. Dan wordt de cloud een hele dure hostingoplossing. Een goede planning van de benodigde workloads is het belangrijkste, zodat alles op de juiste plek terecht komt.

Lijkt je dit toch een té grote uitdaging? Dan is het misschien handig om een partner te zoeken die jou kan helpen met het maken van de juiste keuzes. Neem de tijd om goed om je heen te kijken zodat je bij een partner terecht komt die écht bij je past.

Wil je direct beginnen met oriënteren op cloud-oplossingen? Neem dan vrijblijvend contact op met Johan Voerman (jvoerman@synlogic.nl), één van onze Azure specialisten. Hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden van de cloud.

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV