De cloud: Als Netflix voor het MKB

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

Volgens velen hangt er nogal een prijskaartje aan de cloud. Want het is toch veel goedkoper om eenmalig te investeren in een eigen serveroplossing? Dat valt wel mee. Al die films op Netflix wil je toch ook niet allemaal zelf aanschaffen? Je kunt ze toch nooit allemaal kijken. Maar uit zo’n groot aanbod kunnen kiezen is wel prettig. De cloud kun je zien als Netflix voor bedrijven. De cloud is niet alleen voordeliger dan je denkt, het gebruik van de cloud kan jouw onderneming zelfs geld opleveren. Hoe? Dat leggen we je graag uit.

Vergeten kosten

Overweeg je over te stappen naar de cloud en ben je een kostenberekening aan het maken? Vergeet dan niet alle kosten mee te nemen die komen kijken bij de keuze voor een eigen serveroplossing. Ten eerste is dat natuurlijk de stroom, maar denk ook aan het beheer, doorlopende onderhoud en patches die je later misschien moet aanschaffen. Het gaat dus niet alleen om de initiële investering, aan een eigen serveroplossing zitten ook maandelijkse of jaarlijkse kosten verbonden. Daarbij is het zo dat wanneer je nu een moderne server koopt, je direct overcapaciteit aanschaft omdat je voor de langere termijn investeert. Hierdoor heb je capaciteit die je nu niet gebruikt. In de toekomst gebruik je die capaciteit misschien wel, maar zijn de technieken inmiddels verouderd.
Daar tegenover staat dat je met de cloud alleen betaalt voor wat je gebruikt, je kunt resources inzetten wanneer je ze nodig hebt. Zo kom je tot een realistische kostenberekening.

Power van een enterprise

Hier gaat de vergelijking met Netflix weer op. Als consument geeft Netflix jou de mogelijkheid duizenden films en series te kijken, iets wat je als gemiddelde consument nooit zelf zou kunnen aanschaffen. De cloud biedt MKB’ers de beschikking om de bedrijfsprocessen in te richten als een enterprise, omdat je toegang krijgt tot talloze features. Zo maakt de cloud het je veel makkelijker om een testomgeving op te zetten, je hoeft namelijk niet te investeren. Ben je klaar? Dan zet je de testomgeving weer uit. En als je een innovatief business model wilt introduceren hoef je geen tonnen meer te investeren. De cloud biedt oplossingen zodat je vaak al voor een paar tientjes kunt beginnen. Disaster recovery is daar een belangrijke van. Als MKB’er is het heel aantrekkelijk geworden om je productieomgeving te repliceren. Dit is essentieel in het geval van een calamiteit. De cloud maakt dit voor iedereen bereikbaar.

De winst

Op korte termijn is de winst van het gebruik van de cloud moeilijk uit te drukken. Ook omdat iedere situatie verschilt. We kunnen je niet zeggen dat het je bijvoorbeeld gegarandeerd 100 euro per maand op gaat leveren. Maar de cloud houdt jouw onderneming altijd up to date. Je profiteert van de laatste innovaties waardoor jij jouw bedrijfsprocessen optimaal kunt verbeteren en een voorsprong ontwikkelt op jouw concurrenten. En dat zonder grote investeringen, daar kun je zelf niet tegenaan werken. In plaats van dat je de hardware koopt, neem je direct een dienst af. Dit zorgt ervoor dat jouw onderneming sneller kan inspringen op veranderingen in de markt. En zo kan de cloud ook voor jouw onderneming geld opleveren.

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV