Skip to content

Altijd toegang tot je data? Zo verbeter je de beschikbaarheid van je servers

Altijd toegang tot je data? Zo verbeter je de beschikbaarheid van je servers

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

Als ondernemer wil je altijd toegang hebben tot je data. Zo wil je voorkomen dat er een server uitvalt, waardoor je organisatie stil komt te liggen. Eigenlijk verwacht je dat alle systemen het gewoon doen. Zodat jij je kunt richten op je core business.

In deze blog helpen we je graag op weg. Met praktische tips, waarmee je de beschikbaarheid van je servers verbetert. Zodat je zelfs in noodgevallen bij jouw gegevens kunt. En je bedrijf gewoon blijft draaien.

Tip 1. Maak gebruik van Azure Premium Storage

Stel; je maakt gebruik van een database die staat opgeslagen in Azure. Met daarin gegevens die onmisbaar zijn voor je dagelijkse bedrijfsvoering. Dan wil je natuurlijk dat die database altijd beschikbaar is. Zodat bij een storing niet opeens je bedrijf stil komt te liggen. Denk alleen al aan de kosten die dat met zich zou meebrengen. Gelukkig heeft Microsoft daar iets op bedacht.

De meest ideale oplossing is deze database op twee servers tegelijk op te slaan. Wanneer de ene server uitvalt, neemt de andere server het meteen over. En kun jij gewoon met je applicatie blijven werken. Dat klinkt ideaal en in theorie is dat het ook. Alleen zijn in de praktijk niet alle applicaties voor deze dubbele opslag geschikt. Simpelweg omdat ze daar nooit voor ontwikkeld zijn. Maar toch wil je de kans op een storing tot het minimum beperken. Om ervoor te zorgen dat jouw applicatie een zo hoog mogelijke beschikbaarheid heeft.

Om in die behoefte te voorzien heeft Microsoft Premium Storage aan Azure toegevoegd. Met Premium Storage geeft Microsoft een garantie van 99.9 procent dat de server waarop de applicatie staat altijd beschikbaar is. Een eenvoudige stap, met grote voordelen! Let op: zonder Premium Storage geeft Microsoft deze garantie voor beschikbaarheid van enkele servers niet.

Tip 2. Wees voorbereid op noodgevallen met Azure Site Recovery (ASR)

Maak je gebruik van een serverpark in eigen beheer? Dan kun je er voor kiezen die data continue op te slaan in Azure. Er bevindt zich dan een tweede versie van jouw virtuele machine (VM) in de cloud. Waarop je kunt terugvallen in geval van nood. Elke 15 minuten worden de wijzigingen in jouw virtuele machine naar Azure geschreven. Een uitkomst wanneer je eigen serverpark in geval van nood uitvalt, op welke manier dan ook. Denk aan een stroomstoring, hardwarestoringen of wateroverlast.

Er bevindt zich dan nog een tweede versie in de cloud. Een hele geruststelling. Want zo ben je nooit meer dan 15 minuten data kwijt. En kan je ondanks de problemen nog blijven doorwerken ook.

Twee servers? Twee regio’s!

Azure Site Recovery is ook beschikbaar binnen Azure. Met Azure to Azure ASR is het mogelijk om een VM binnen Azure te repliceren naar een andere regio. Dit biedt bescherming in het zeldzame geval er een grote storing is in één Azure-regio. Maar ook wanneer er een probleem is in jouw VM. Zoals datacorruptie of een mislukte update. Azure to Azure geeft de mogelijkheid om op de replica-locatie verder te werken, waarbij dataverlies en serviceonderbreking tot het minimum worden beperkt.

Meer weten over slimme Azure oplossingen?

Binnenkort delen we nog meer tips om de mogelijkheden van Azure optimaal te benutten.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen, of wil je meer weten over Azure in het algemeen? Robert Folkers is onze ervaren Cloud Specialist, die je graag verder helpt.

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

MS 5 Gold statussen footer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2019 Synlogic BV

Scroll To Top