Altijd toegang tot jouw data? Zo verbeter je de beschikbaarheid van jouw server(s)

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

Als ondernemer wil je altijd toegang hebben tot jouw data. Zo wil je voorkomen dat er een server uitvalt, waardoor jouw organisatie stil komt te liggen. Eigenlijk verwacht je dat al jouw systemen het blijven doen, zodat jij je volledig kunt richten op jouw core business. Om hiervoor te zorgen hebben we drie tips voor jou omschreven:

 

1. Maak gebruik van Azure Premium Storage

Stel: je maakt gebruik van een database die staat opgeslagen in Azure. In deze database staan gegevens die onmisbaar zijn voor jouw dagelijkse bedrijfsvoering. Dan wil je uiteraard dat deze database altijd beschikbaar is en blijft, zodat bij een storing jouw bedrijf niet volledig stil komt te liggen. Daar heeft Microsoft iets op bedacht.

De meest ideale oplossing is om deze database op twee servers tegelijk op te slaan. Wanneer de ene server uitvalt, neemt de andere server het meteen over. Zo kun jij in jouw applicatie blijven werken. Dat klinkt ideaal en is het in theorie ook. In de praktijk zijn echter niet alle applicaties voor deze dubbele opslag geschikt. Simpelweg omdat ze daar nooit voor ontwikkeld zijn. Toch wil je de kans op een mogelijke storing tot het minimum beperken, mede om ervoor te zorgen dat jouw applicatie een zo hoog mogelijke beschikbaarheid heeft.

Om in die behoefte te voorzien heeft Microsoft Premium Storage aan Azure toegevoegd. Met Premium Storage geeft Microsoft jou een garantie van 99,9 procent dat de server waarop de applicatie staat altijd beschikbaar is. Een eenvoudige stap, met grote voordelen! Let op: zonder Premium Storage geeft Microsoft deze garantie voor de beschikbaarheid van enkele servers niet af.

 

2. Wees voorbereid op noodgevallen met Azure Site Recovery (ASR)

Maak jij gebruik van een eigen serverpark? Dan kun je ervoor kiezen die data door middel van Azure Site Recovery continue op te slaan in Azure. Er bevindt zich dan een tweede versie van jouw virtuele machine in de Cloud. Hier kun je op terugvallen in geval van nood. Elke 15 minuten worden de wijzigingen in jouw virtuele machine naar Azure geschreven. Hierdoor ben je nooit meer dan 15 minuten aan data kwijt en kun je ondanks (onverwachte) problemen toch blijven doorwerken. Een ideale uitkomst en hele geruststelling wanneer jouw eigen serverpark uitvalt, door welke oorzaak dan ook.

 

3. Twee servers? Twee regio's!

Azure Site Recovery is ook beschikbaar wanneer jij jouw server binnen Azure host. Met Azure to Azure ASR is het mogelijk om een virtuele machine binnen Azure te repliceren naar een andere regio. Dit biedt bescherming voor wanneer er (in het zeldzame geval) een grote storing is binnen één Azure regio, maar ook wanneer er een probleem is binnen jouw virtuele machine. Denk hierbij bijvoorbeeld aan datacorruptie of een mislukte update. Azure to Azure ASR geeft de mogelijkheid om op de replica locatie verder te werken, waarbij dataverlies en serviceonderbreking tot het minimum worden beperkt. Microsoft beschikt wereldwijd over meer Azure regio’s dan elke andere Cloud provider. Een actueel overzicht aan Azure locaties vind je hier.

Heb jij naar aanleiding van dit artikel vragen of wil je graag meer informatie over het gebruik van Azure? Neem dan gerust contact met ons op, volg één van onze social media kanalen of download ons e-book 'Haal jij het maximale uit Microsoft Azure?'.

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV