Zes tips voor een onbezorgde,
ontspannen vakantie

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

Nog héél even en dan gaat de zomervakantie ook in onze regio officieel van start. Wellicht heb je alle voorbereidingen al getroffen, misschien wordt het een last minute. Eenmaal in de vakantiestemming denk je (hopelijk ;-)) aan je paspoort, reisverzekering, luchtbed of hotelreservering, tandenborstel en anti-muggen spray. Maar heb je ook nagedacht over jouw bereikbaarheid op kantoor? Heb je bijvoorbeeld je out of office reply al ingesteld? En is je voicemail ingeschakeld? We helpen je graag een eindje op weg en geven je zes handige en eenvoudige tips voor een onbezorgde vakantie!

 

Vakantie gesloten1. Schakel je vaste telefoonnummer door naar jouw mobiele telefoonnummer
Of je nou op een strandbedje ligt aan de Côte d'Azur of net het topje van de berg hebt bereikt tijdens een wandeling, door je vaste telefoonnummer door te schakelen naar je mobiele telefoon ben en blijf je bereikbaar op de momenten waarop jij dat wenst. Deze doorschakeling kan ingesteld worden op het centrale telefoonnummer, maar is ook toe te passen op een intern doorkiesnummer. Zo kunnen jouw klanten of collega's je bereiken wanneer dat nodig is.

2. Stel een (actuele) voicemail in
Als je aan volledige ontspanning toe bent, is een voicemail de ideale uitkomst. Door het instellen van een voicemail, bijvoorbeeld als jouw telefoon na een bepaalde tijd niet is opgenomen, blijf je op de hoogte van gemiste telefoontjes en beantwoord jij ze op een moment dat het jou goed uitkomt. Zorg er natuurlijk wel voor dat je voicemail actueel en zakelijk is, zodat de beller weet dat hij of zij het juiste telefoonnummer gebruikt. Wanneer je gebruik maakt van VoIP telefonie kunnen de voicemails ook op
jouw e-mailadres worden afgeleverd en kun je ze overal terugluisteren of gemakkelijk doorsturen aan een collega.

3. Stel een keuzemenu in
Ben je dagelijks veel aan het bellen en wil je dat jouw klanten de keuze hebben wanneer jij je telefoon niet opneemt? Kies dan voor een keuzemenu. Hiermee geef je jouw klant de mogelijkheid om te kiezen tussen het achterlaten van een voicemail of doorverbonden worden naar een collega.

4. Stel jouw automatische afwezigheidsbericht in
Door een automatisch afwezigheidsbericht toe te voegen in Outlook laat je collega’s, klanten en andere contacten snel en eenvoudig weten dat je een tijdje niet aanwezig. Zorg ervoor dat de auto reply naast praktisch, ook vriendelijk is ingesteld. Een voorbeeld:

"Bedankt voor je mail! Ik ben momenteel van mijn vakantie aan het genieten, maar mijn collega's (of benoem de naam van een specifieke collega) helpen je graag verder. Bel of mail ze gerust via .... Vanaf ... ben ik weer bereikbaar en zal ik jouw e-mail beantwoord of sta ik je graag te woord!"
Je kunt je auto reply instellen door in Outlook op Bestand en vervolgens op Automatische antwoorden te klikken. Je kunt in dit menu verschillende automatisch berichten achterlaten voor de personen die jou van binnen of buiten je organisatie mailen.
Instellen automatische antwoorden Outlook
5. Geef collega’s toegang

Als jij de enige bent die bij bepaalde zaken kan in een mailbox, (Cloud)opslag of software is het verstandig om een collega (tijdelijk) toegang te geven tot deze omgeving(en). Zo word jij tijdens jouw vakantie niet onnodig gestoord en kan het werk op kantoor gewoon doorgaan. Geef nooit zomaar jouw eigen wachtwoord af, ook niet aan een directe collega of iemand waar je al lang mee samen werkt!

6. Wees bereikbaar in geval van nood
Binnen of buiten kantoor(tijden): er is altijd een kans dat er een noodsituatie kan ontstaan. Zorg er daarom voor dat je collega’s weten hoe en wanneer ze je het snelst kunnen bereiken indien dit nodig is. Zo staat niemand voor (vervelende) verrassingen.

We hopen dat je aan de hand van deze tips uitgerust en vol nieuwe inspiratie terugkeert en wensen je een alvast een hele fijne vakantie toe! Heb je naar aanleiding van (één van) de tips vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV