Met deze zes handige tips ga jij onbezorgd op vakantie!

Zes tips om onbezorgd op vakantie te gaan!

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

Nog héél even en dan is het weer zover voor de meesten van jullie, Vakantie!! Alle voorbereidingen zijn al getroffen. Vakantie geboekt, paspoort verlengd, reisverzekering afgesloten enz… maar hebben jullie ook gedacht aan jullie bereikbaarheid op kantoor?? Heb je bijvoorbeeld out of office ingesteld? En je voicemail wel ingeschakeld?

Synlogic geeft je zes handige en eenvoudige tips om jullie hiermee een handje op weg te helpen!

Vakantie geslotenTip 1: Schakel je telefoonnummer door naar jouw mobiel
Hierdoor ben je op jouw gewone nummer bereikbaar, ook als je niet achter je bureau zit. Waarschijnlijk heeft jouw klant niet eens door dat je niet achter je bureau zit. Dit kan ingesteld worden voor jouw telefoonnummer, maar ook voor jouw interne doorkiesnummer. Je collega's kunnen dan gewoon een telefoontje doorverbinden als dat nodig is.

Tip 2: Stel een voicemail in
Als je even aan volledige ontspanning toe bent kun je ook een voicemail instellen. Door het instellen van een voicemail, bijvoorbeeld als jouw telefoon na een bepaalde tijd niet is opgenomen blijf je op de hoogte van gemiste telefoontje. Deze voicemails kunnen ook op jouw e-mailadres worden afgeleverd en kun je daarna overal terugluisteren.

Tip 3: Stel een keuzemenu in
Als je een goede relatie met jouw klanten hebt en wilt behouden, dan kun je ook een keuzemenu instellen. Hiermee is het mogelijk dat je bijvoorbeeld jouw klant de optie geeft om een voicemail achter te laten, of direct doorverbonden te worden naar jouw mobiel of collega indien het dringend is.

Tip 4: Voeg je automatische afwezigheidsbericht toe
Door een automatisch afwezigheidsbericht toe te voegen via Outlook laat je collega’s, klanten en andere contacten snel en eenvoudig weten dat je een tijdje niet aanwezig bent op kantoor. Deze functie stel je in door bij Outlook op [Bestand] links bovenin te drukken en dan de optie [Automatische antwoorden] aan te klikken. Hierin kun je een automatisch bericht achterlaten voor de personen die je mailen. Zo laat je ze niet in de kou staan terwijl je zelf aan de warme Spaanse kust ligt.

Tip 5: Geef collega’s toegang
Als je de enige bent die bij bepaalde zaken kan in de schijf of software en je constant wordt gebeld, kun je niet volledig genieten van je welverdiende vakantie. Daarom kan het verstandig zijn om een collega toegang te geven tot deze zaken. Zo wordt je niet onnodig gestoord en kan het werk op kantoor makkelijker door.

Tip 6: Wees bereikbaar in geval van nood
Binnen of buiten kantoor er is altijd een kans dat er een noodsituatie kan ontstaan. Zorg er daarom voor dat je collega’s weten hoe en wanneer ze je het snelst kunnen bereiken. Zo staat niemand voor (vervelende) verrassingen.

 

Eenmaal op vakantie kun je met deze tips het werk eindelijk even loslaten. Uiteraard zijn er nog tal van andere mogelijkheden waardoor je nog meer kan genieten van je welverdiende vakantie. Je komt in ieder geval uitgerust en vol nieuwe inspiratie terug op kantoor!

Heb je vragen over een van onze tips dan staan we je graag te woord 038-4542260 of stuur anders een mailtje naar support@synlogic.nl

 

Wij van Synlogic wensen jullie allemaal alvast een hele fijne vakantie!!

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons via
social media

Facebook logo linkedin logo Twitter logo

MS 5 Gold statussen footer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2019 Synlogic BV