3 tips om kosten te besparen binnen Microsoft Azure

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

Onze Cloud Engineers komen het geregeld tegen. Een klant laat vol enthousiasme zijn Azure platform inrichten, maar kijkt er vervolgens niet meer naar om. Zonde natuurlijk. Want ook al is jouw platform goed ingericht en werkt alles naar behoren, door de ontwikkeling van Azure is het verstandig geregeld te kijken naar jouw IT-omgeving. Benieuwd waarom? Om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken en wellicht zelfs te implementeren, maar ook om kosten te besparen. Zo bleek kortgeleden nog dat één van onze klanten anderhalf jaar nadat hij zijn Azure platform had laten inrichten 80% kon besparen aan de hand van onderstaande tips.

 

1. Betaal de kosten van Microsoft Azure in één keer

Microsoft Azure implementeer en gebruik je veelal niet voor slechts een aantal maanden. Wanneer je overstapt naar de Cloud, dan is dat doorgaans een keuze voor de lange termijn. Precies daar zit jouw voordeel. Als je zeker weet dat jij Azure voor één of misschien wel drie jaar wilt gebruiken, kun je dit vastleggen. Zo kun je een overeenkomst van 1 of 3 jaar met Microsoft sluiten. Wanneer je dat bedrag in één keer betaald kun je (op basis van een 3-jarig contract) tot wel 41% besparen!

 

2. Evalueer je servers

Toen je net startte met het gebruik van Microsoft Azure heb je gekozen voor bepaalde servers. Dit heb je waarschijnlijk gedaan op basis van de capaciteit en jouw beschikbare budget. Maar wanneer je al langere tijd gebruikt maakt van Azure, dan is er in de tussentijd flink wat veranderd. Grote kans dat er inmiddels servers beschikbaar zijn die voor minder geld dezelfde prestaties leveren. Of servers die voor hetzelfde geld méér prestaties leveren. Hier kun jij jouw voordeel uit halen. Onderzoek daarom eens of jouw huidige keuzes nog wel bij je passen.

 

3. Wees waakzaam voor software assurance

Als jouw bedrijf software assurance (SA) gebruikt, betaal je misschien nodeloos dubbele licentiekosten. Je hebt dan immers al een licentieovereenkomst voor jouw servers. Wanneer je Azure gebruikt zitten daar namelijk ook licentiekosten in verwerkt voor het gebruik van een virtuele machine. Hierdoor zal jij (onder water) dubbel betalen.

Gebruik daarom jouw Windows licenties in Azure en breng op deze manier de kosten voor een virtuele machine flink naar beneden. Vaak scheelt dit al zo’n 30%. In combinatie met de software subscriptions voor Azure kun je aan de hand van jouw benodigde capaciteit en wensen extra besparen. Zo betaal je enkel voor de functionaliteiten die je daadwerkelijk gebruikt. Deze subscriptions zijn te verkrijgen via Microsoft Partners (CSP), Synlogic is er daar één van.

Wil jij weten welke van de bovenstaande tips op jouw onderneming van toepassing zijn? Of wil je meer informatie over de Synlogic Cloud Health Scan? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je meer informatie over Azure? Volg dan één van onze social media kanalen of download ons e-book 'Haal jij het maximale uit Microsoft Azure?'.

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV