Skip to content

3 tips om kosten te besparen binnen Azure

3 tips om kosten te besparen binnen Azure

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

 

Werk jij al via de cloud? Dat is mooi, maar nog geen reden om achterover te leunen. ‘Maar alles werkt prima,’ hoor ik je denken. Dat kan wel zo zijn, maar vaak valt er nog veel meer winst te behalen. Daarom komen we met een blogreeks over hoe jij het optimale uit jouw Azure platform kunt blijven halen. Juist wanneer je al een tijdje met Azure werkt. En vandaag beginnen we met kostenbesparing.

Azure staat niet stil

Onze cloud engineers zien het vaak. Een klant laat vol enthousiasme zijn Azure platform inrichten, maar kijkt er vervolgens niet meer naar om. En waarom zou je ook als alles werkt zoals het moet? Nou, om kosten te besparen bijvoorbeeld. Wij hebben het zelf laatst nog bij een klant zien gebeuren. Anderhalf jaar nadat hij zijn platform had in laten richten deden wij een health check. En wat bleek? Hij kon 80% besparen met de onderstaande tips.

1. Let op met software assurance

Als jouw bedrijf software assurance (SA) heeft betaal je misschien nodeloos dubbele licentiekosten. Je hebt dan al een licentieovereenkomst voor jouw servers. En wanneer je Azure gebruikt zitten daar ook licentiekosten in verwerkt voor het gebruik van een virtuele machine. Hierdoor ga je onder water dus dubbel betalen. Gebruik daarom jouw Windows licenties in Azure en breng op deze manier de kosten voor een virtuele machine flink naar beneden. Vaak scheelt dat toch al zo’n 30%.

2. Betaal de kosten van Azure in één keer

Azure neem je vaak niet af voor slechts een paar maanden. Als je dan over gaat naar de cloud dan is dat doorgaans een keuze voor de lange termijn. Of gewoon definitief. En dat kan in jouw voordeel werken. Als je toch al weet dat je Azure voor een jaar of misschien wel drie jaar wilt gebruiken, leg dat dan vast. Je kunt bijvoorbeeld een overeenkomst van 1 of 3 jaar sluiten met Microsoft. En wanneer je dat bedrag in een keer betaald kan het zo zijn dat je (op basis van 3 jaar) wel tot 41% bespaart.

3. Evalueer je servers

Toen je begon met Azure heb je gekozen voor bepaalde servers. Dit heb je waarschijnlijk gedaan op basis van de capaciteit en hoeveel geld je uit wilde geven. Maar stel dat je al anderhalf jaar gebruikt maakt van Azure, dan is er in de tussentijd flink wat veranderd. Grote kans dat er inmiddels servers zijn die voor minder geld dezelfde prestaties leveren, óf servers die voor hetzelfde geld méér prestaties leveren. Hier kan jij je voordeel mee doen. Bekijk daarom eens of jouw huidige keuzes nog wel bij je passen.

Wil jij weten welke van de bovenstaande tips op jouw onderneming van toepassing zijn? Of wil je meer informatie over de health check? Neem dan vrijblijvend contact op met Robert Folkers.

Wil je nóg meer informatie over hoe jij het maximale uit Azure haalt? Hou dan deze blog in de gaten want binnenkort komen we met deel twee van deze blogreeks. Dan staat security centraal.

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

MS 5 Gold statussen footer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2019 Synlogic BV

Scroll To Top