Skip to content

2 eenvoudige tips om nog meer kosten te besparen in Azure

2 eenvoudige tips om nog meer kosten te besparen in Azure

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

Vanwege de populariteit van de vorige blogpost over Azure op het gebied van kosten besparen zijn hier nog twee tips hoe jij geld kan besparen op workloads binnen Azure. De kosten die de Cloud met zich mee brengt kunnen in beginsel erg onvoorspelbaar zijn. Het is namelijk ook de voornaamste reden van een Mkb’er om de Cloud minder snel te omarmen. Het optimaliseren van jouw Azure omgeving kan door middel van onze twee tips een goede stap in de richting zijn.

 

1. Zet workloads stil wanneer je ze tijdelijk niet gebruikt
Er zijn veel workloads die alleen voor een bepaalde tijd nodig zijn. Bijvoorbeeld een maandelijks terugkomend traject of alleen gebruikt worden voor een Remote Desktop Farm tijdens kantooruren.


Rekenvoorbeeld: Tijdens kantooruren is er een RDS Farm van vier verschillende servers actief. Hierdoor is er genoeg capaciteit om 100% beschikbaarheid voor alle medewerkers te garanderen van een goede beschikbaarheid. Dit is buiten kantooruren niet nodig. Door maar één virtuele machine te activeren buiten kantooruren garandeer je alsnog 100% beschikbaarheid en bespaar je buiten kantooruren wel 75% op de kosten.


Door deze VM’s tijdelijk stop te zetten bespaar je kosten op het hosten. Dit komt doordat de CPU, het geheugen en andere hardware dat hiervoor gereserveerd stond wordt gepauzeerd. Door het maken van de juiste configuratie kunnen deze VM's automatisch gestopt en gestart worden.

Foutief menselijk handelen vergoot de kans op hogere kosten. Door alleen een selecte groep experts de mogelijkheid te geven om workloads te beheren verklein je deze kans. Met Role Based Access (RBAC) bepaal je welke beheerders deze rechten krijgen.

2. Maak gebruik van Reserved Instances
Ook al benoemd in de vorige blogpost is het voordelig om vooruit te betalen voor virtuele machines. Met Azure Reserved Instances kun je vooruitbetalen voor virtuele machines. Dit is een geweldige optie voor het werken met een of meerdere consistente workloads. Er kan gekozen worden om een of drie jaar vooraf in te kopen. Dit kan al leiden tot kostenbesparing tot wel 72% ten opzichte van het betalen naar gebruik. Reserved Instances zijn flexibel en kunnen gemakkelijk worden geannuleerd of omgeruild naar wens.

 

Wil jij meer informatie weten over bovenstaande tips en/of de implementatie en uitvoering hiervan? Neem dan vrijblijvend contact op met Robert Folkers via info@synlogic.nl

Wil je nóg meer weten hoe jij het maximale uit Azure haalt?
Download hier ons E-book! Klik hier!

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

MS 5 Gold statussen footer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2019 Synlogic BV

Scroll To Top