2 eenvoudige tips om nog meer kosten te besparen in Microsoft Azure

Gemeente Arnhem AVG dwangsom afvalpas2

Vanwege de populariteit van onze vorige blog over kostenbesparing in Microsoft Azure, delen wij graag nog twee extra tips. De kosten die de Cloud met zich mee brengt kunnen in beginsel immers erg onvoorspelbaar zijn. Dit is de voornaamste reden van een MKB'er om de Cloud minder snel te omarmen. Het optimaliseren van jouw Azure omgeving kan door middel van onze twee tips een goede stap in de richting zijn.

 

1. Zet workloads stil wanneer je ze (tijdelijk) niet gebruikt

Er zijn veel workloads die enkel voor een bepaalde tijd nodig zijn, bijvoorbeeld bij een maandelijks terugkomend traject of voor een Remote Dekstop Farm tijdens kantooruren. Door deze virtuele machines (tijdelijk) stop te zetten bespaar je kosten op de hosting. Dit komt doordat de CPU, het geheugen en de andere hardware die hiervoor gereserveerd stonden worden gepauzeerd. Door het maken van de juiste configuratie kunnen deze virtuele machines automatisch gestopt en gestart worden.


Rekenvoorbeeld: tijdens kantooruren is er een RDS Farm van vier verschillende servers actief. Hierdoor is er genoeg capaciteit om 100% beschikbaarheid voor alle medewerkers te garanderen. Dit is buiten kantooruren niet nodig. Door buiten kantooruren maar één virtuele machine te activeren garandeer je alsnog 100% beschikbaarheid en bespaar je 75% op de kosten.


Let op: foutief menselijk handelen vergroot de kans op hogere kosten. Door een selecte groep experts de mogelijkheid te geven om workloads te beheren verklein je deze kans. Met role based access control (RBAC) bepaal je welke beheerders deze rechten krijgen.

 

2. Maak gebruik van Reserved Instances

Met Azure Reserved Instances kun je jouw virtuele machines vooruitbetalen. Deze optie is uitermate geschikt voor het werken met één of meerdere consistente workloads. Zo kan er gekozen worden om één of drie jaar vooraf de dienstverlening van Microsoft in te kopen. Deze beslissing kan al leiden tot een kostenbesparing van wel 72% ten opzichte van het betalen naar gebruik. Reserved Instances zijn flexibel en kunnen gemakkelijk worden geannuleerd of omgeruild naar wens.

Wil jij meer informatie over bovenstaande tips en/of de implementatie en uitvoering hiervan? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je meer informatie over Azure? Volg dan één van onze social media kanalen of download ons e-book 'Haal jij het maximale uit Microsoft Azure?'.

Synlogic logo

Branderweg 1H
8042 PD Zwolle

Telefoon: 038 454 2260

E-mail: info@synlogic.nl
E-mail: helpdesk@synlogic.nl

KVK:  55029175
BTW: NL851536402B01

Algemene voorwaarden

Volg ons op
social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© Copyright 2020 Synlogic BV